Hükümetin bir süredir gündeminde bulunan ve sendikaların eleştirdiği ”˜memura rotasyon' formülü, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda da gündeme geldi.

Bazı milletvekillerinin, Doğu ve Güneydoğu'ya tecrübeli kamu görevlileri ve öğretmenler istemesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, uygulamaya ”˜yeşil ışık' yaktığı öğrenildi.

Özellikle, Doğu ve Güneydoğu'ya sürekli yeni memurların gittiği eleştirilerine yanıt veren Erdoğan'ın "Bu rotasyonu sağlamamız lazım. Sadece öğretmenler değil, diğer alanlarda da sağlıklı bir şekilde, kalifiye görevlilerin de Türkiye'nin her yerinde görev alması gerekiyor. Ama bunlar üzerinde çalışılması gereken şeyler" dediği öğrenildi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DE KATKI SAĞLAR

Çözüm sürecinin daha etkili olabilmesi için hükümet, bir süre önce memur rotasyonunu gündeme getirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki eğitim kurumlarında görev yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına rotasyon konusunda yeni yönetmelik 4 Ağustos 2013'te yürürlüğe girmişti. Bu görevlerdekilerin 6 yıllık süreyi tamamlamasıyla görev yerlerinin değiştirilmesi uygulaması başlamıştı.

Kaynak: Akşam