Yaptığı içli köfteleri tepsiyle satarak geçimini sağlayan İsmail Cevher, 25 yıl önce iş umuduyla Kahramanmaraş'tan ayrıldı. 25 yıl boyunca yemek sektöründe çalışan Cevher, özel ve resim kurumlarda aşçı olarak çalıştı. En son Ankara'da bir restorantta içli köfteci olarak işe başlayan Cevher, burada müşterilerine yıllarca iç köfte yaptığını belirterek, Anadolu'nun önemli damak tatlarından olan içli köfteyi Kahramanmaraş'a gelip satmaya başladığını söyledi. Memleketine gelmesini gurbet hasretine dayanamamaya bağlayan Cevher, sadece içli köfte satarak geçimini sağladığını belirtti. 6 ay önce Kahramanmaraş'a geldiğini 4 aydırda içli köfte sattığını anlatan Cevher, günlük 200 civarında yaptığı köfteyi esnaflara sattığını ifade etti. İçli köftenin tanesini 1 liradan satan Cevher, kızartma usulü yaptığı köfteleri özellike ev hanımlarının ilgi gösterdiğini söyledi. İl dışından da büyük rağbet gördüğünü anlatan Cevher, şöyle konuştu: ''Ben uzun yıllar 5 yıldızlı otellerde ve restoranlarda içli köfte ustası olarak çalıştım. Malum memleket hasretinden tekrar memleketime döndüm. 4 aydır burada içli köfte yapıp satarak hayatıma devam ediyorum. 3 çocuğumun geçimini içli köfte yaparak sağlıyorum. 4 ayda yaptığım köfteleri esnaf ve vatandaşlarımız kısa sürede benimsedi ve ilgi çok güzel. Günlük 200 civarında yaptığım köfteleri esnafa satıyorum. Ama özel siparişler de alıyorum. Bu siparişleri en çok ev hanımları veriyor.'' En çok sevindiği konunun yaptığı köfteleri şehir dışına satmak olduğunu da belirten Cevher, şehir dışından arayan müşterine özel ambalajla da içli köfte göndermenin mutluluğunu yaşadığın söyledi. 4 ayda İstanbul, Isparta, İzmir, Gaziantep ve Siirt'e içli köfte gönderdiğini ifade eden Cevher, amacının Anadolu'nun özellikle Kahramanmaraş'ın damak tatlarından içli köfteyi bir marka haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.