Samsun’da yapımı süren Canik Balıkçı Barınağı’nı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, balıkçıları avcılık usulleri, av, tür, boy ve zaman yasakları hakkında bilgilendirdi.

Çalışmaları yerinde görmek isteyen Kadir Güven, Canik İlçe Müdürü Galip Baykal ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle projelendirilerek yapımına başlanılan Canik Balıkçı Barınağı’na ziyarette bulundu. Burada yaptığı açıklamada balıkçı barınaklarının önemine değinen Güven, “Balıkçı barınakları, balıkçılık faaliyetlerimiz açısından hayati bir konuma ve öneme sahiptir. Bu yerler, balıkçı teknelerinin korunma, barınma ve bakım-onarım amaçlı ihtiyaçlarının karşılandığı yerler olduğu gibi balıkçı tekneleri tarafından avlanılan, avcılık ürünlerinin karaya çıkış noktaları olarak ta hizmet vermekteler. Bu aşamaları geçmiş olan Canik Balıkçı Barınağı modernizasyon projesi kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Canik balıkçı barınağı üst yapısında mevzuatlara aykırı inşa edilen 138 adet betonarme kulübe yıkılarak, yerine balıkçılar için sosyal tesisler, ağ kurutma sahası inşa edilecek ve barınak karasal alanın peyzaj düzenlemesi yapılacaktır.” dedi.

Yapılan ziyarette barınakta bulunan balıkçılara; Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında 3046 sayılı Kanunun 37nci maddesi ile 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hakkında bilgi verildi. Daha sonra Kadir Güven ve beraberindekiler balıkçı teknesiyle denize açılarak avcılık usulleri, av, tür, boy ve zaman yasakları hakkında balıkçıları bilgilendirdi.