Altunbalcı Kuyumculuğa yapılan ziyarete Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, Teknokent Genel Müdürü Mesut Bilginer, Teknokent Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Arif Selimeren ve Yard. Doç. Dr. Ömer Okan Fettahoğlu katıldı.

İlk olarak söz alan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, yaptıkları bu ziyaretin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ile Teknokent Anonim Şirketi'nin ortaklaşa düzenledikleri bir sektör buluşmalarının devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Geçen hafta kuyumculuk sektöründen işletme sahiplerini Teknokent'e davet ettiklerini, burada bir tanışma imkanı sağlandığını, Teknokent'in sektöre katkılarının ve desteklerinin konuşulduğunu, kuyumculuk sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığını, üniversitenin bu sorunlara çözüm yolu üretmesi hususunda fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Tanrıverdi, yaptıkları bu ziyaretin geçen haftaki ziyarete bir karşılık olduğunu, ziyaretle üretim yerlerinin görüldüğünü, çalışma şartları hakkında fikir edinildiğini sözlerine ekledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi, genç arkadaşların da bu ziyaretlere katılmasının uygulama aşamasında kendilerine de katkı sağlayacağını, bağlı bulundukları bakanlığın da bu tür ziyaretleri teşvik ettiğini, sektörlerin sorunlarının çözülerek yeni projelerle 2023 hedefine ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Teknokent Genel Müdürü Mesut Bilginer yaptıkları bu ziyaretlerle devletin sağladığı imkanlardan Kahramanmaraş'taki sektörlerin en iyi şekilde faydalanmasına çalışıldığını, bakanlıkla yapılan görüşmelerde Kahramanmaraşlı işadamlarının DOĞAKA, SODES,KOSGEP  ve TÜBİTAK'ın imkanlarından yeterince faydalanamadığını gördüklerini, bundan dolayı Teknokent olarak kendilerinin bir ara yüz olma misyonu peşinde olduklarını belirtti. 

Devletin AR-GE ve İnovasyon projelerine büyük tutarlarda kaynak ayırdığını, Kahramnamaraş'lı işadamları ve sanayicilerin de bu kaynaklardan daha fazla istifade edebilmeleri için AR-GE ve İnovasyon nitelikli projeleri hazırlamalarının gerektiğini,  kendilerinin Teknokent olarak üniversite hocalarından ekipler kurduklarını ve bu hocaların firmalarla eşleştirilerek daha fazla proje üretilmesiyle Kahramanmaraş'ın bu kaynaklardan daha fazla faydalanmasına çalışıldığını söyledi.

Teknokent Yöneticisi Yard. Doç. Dr. Arif Selimeren de devletin teşviklerinden sanayicilerin yetersiz bilgiye sahip olduklarını, yaptıkları görüşmelerle sektörde lider konumdaki firmalarla bir araya gelerek sorunlara çözümler üretmek için bilgilendirmeler yapıldığını belirten Selimeren, devlet teşviklerinden yararlanabilecek firmaların ve projelerin ortaya çıkarılmaya çalıştıklarını 'da sözlerine ekledi.

KALİDA Kuyumculuk Komitesi Başkanı Ökkeş Balcı yapılan bu ziyaretten oldukça memnun olduğunu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Üniversitenin yaptığı bu çalışmaların Kahramanmaraş'taki yatırımcıya rehberlik edeceğini, devletin sağladığı imkânların kullanılmasında yol gösterici olacak, özellikle 2023 vizyonu için bu çalışmalar Kahramanmaraş'taki yatırımcının ihracatını artırılması ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayarak 2023 hedefini yakalamasında büyük etken olacağına inanıyorum Dedi.