TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından tertip edilen 12’nci Teknoloji Ödülleri için başvuru tarihi uzatıldı. 11 senede 872 projenin katıldığı ödüller için 14 Ağustos 2015 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.


Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Müjdat Altay, dünya devi markaların doğuşunun Ar-Ge ve inovasyona bağlı olduğunu vurguladı. Bu anlamda duyarlılığın arttığına işaret eden Altay, “ 30 başvuru ile başladığımız Teknoloji Ödülleri’ne 200 rakamını görmek mutluluk verici. Hedefimiz, bu rakamı da geçmek.” dedi.

Ödüllerin önemli projelere imkan verdiğini belirten Altay, şöyle devam etti:

“Makine imalattan bilişime, metalürji, kimya, tarım, gıda ve çevre alanına kadar birbirinden değerli projelerle karşılaştık. Bu sene de birinciyi aramaya devam ediyoruz. Karşılaştığımız ilgi için tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Yoğun ilgi nedeni ile 14 Ağustos 2015’e kadar bu seneki başvuruları alacağız.”



2014’te 242 milyar dolara varan toplam ithalatın 180 milyar dolarının imalat sanayi ürünleri olduğunu bildiren Müjdat Altay, şu açıklamalarda bulundu:

“Ar-Ge’ye ayrılan payın yüzde 2,5 olduğunu varsayarsak ülke dışında yapılan Ar-Ge’yi 3 milyar dolar ile teşvik ettiğimizi belirtebiliriz. Bu trend böyle olmamalı. Alana daha önem vermeliyiz. 2023’te Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 3’e varmasını hepimizin çabalarıyla hedefliyoruz. Ülkece çok önemli hedeflerimiz var önemli bir dönemdeyiz Bu dönemde ‘ben de varım’ diyen tüm firmaları, Teknoloji Ödülleri yarışına katılmaya davet ediyoruz.”