Yıllık 5 milyar dolarlık sanayi üretimi, 2,1 milyar dolar dış ticaret hacmi ve 5 milyar dolar ihracat hedefi ile Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Kahramanmaraş, tekstil makine sektörünün en önemli fuarı KTM 2016’ya ev sahipliği yapıyor. Kentte 2. kez düzenlenecek olan fuarda, tekstil sektöründen ulusal ve uluslararası 100’ü aşkın makine üreticisinin yanı sıra sektörün önemli firmalarından ziyaretçiler yer alacak.

Tekstil sektörünün önde gelen isimlerini, Türk tekstil ve konfeksiyon üretimin yüzde 70’inin yapıldığı bölge ile buluşturacak KTM 2016, konumu itibari ile en önemli bölgesel fuarlar arasında yer alıyor. Tekstil ve konfeksiyon üretimin önemli merkezleri Adana, Osmaniye, Gaziantep, Niğde, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın buluştuğu nokta olan Kahramanmaraş, bu nitelikte bir fuar için önemli bir merkez konumunda. KTM 2016 ile yüzlerce firma, direkt pazarın kalbinde müşterileri ile buluşacak, B2B görüşmeler eşliğinde, yeni teknolojilerini sergileme fırsatı bulacaklar.

Tekstil Sektörünü Buluşturan En Önemli Etkinlik

Türkiye’nin en önemli tekstil, hazır giyim, kumaş ve iplik üreticileri, makine ve aksesuar üreticileri ile üç gün boyunca Kahramanmaraş’ta bir araya gelecekler. Sektörün önemli paydaşlarını bir araya getiren KTM 2016, bu yıl da sektörün en özel buluşmalarının yanı sıra makine şovlarına sahne olacak. ECR Fuarcılık tarafından organizasyonu gerçekleştirilen KTM 2016; dokuma, örme, boyama, iplik, terbiye, nonwoven, ve teknik tekstil alanında yerli ve yabancı makine üreticileri ve temsilcilerinin yanı sıra, tekstil üreticilerini bir araya getirecek. KTM 2016’nın sağladığı B2B görüşme avantajı, geniş sunum alanı ve makine şovları ziyaretçi ve katılımcılara yeni iş fırsatları yaratacak. Tekstil makine üreticisi firmalar, tekstil üretiminde çok önemli bir yere sahip Kahramanmaraş’ın ev sahipliği ile pazara doğrudan ulaşma imkanı yakalayacak.

KTM 2014’e Gösterilen Yoğun İlgi KTM 2016’ya Taşındı

2014 yılında ilki gerçekleştirilen KTM 2014, 21 ülkeden 267 katılımcı ve 22 şehirden 7.891 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Ziyaretçi ve katılımcıların fuara olan ilgisi KTM 2016’ya taşındı. Bu yıl ikincisi yapılacak Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2016, başta Almanya olmak üzere Belçika, Çin, Fransa, Japonya, İsviçre, İtalya, İspanya, İngiltere, Hindistan, Kore ve Tayvan’lı makine üreticilerinin katılımına sahne olacak.

KTM 2016’ya Önemli Destek
KTM 2016, Türkiye’deki en dikkat çekici tekstil makine fuarı olarak, Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yabancı kuruluşların da desteğini alıyor.  İstanbul Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (İTHİB), Akdeniz Tekstil Hammadde İhracatçı Birlikleri (ATHİB) ve Kosgeb desteği ile gerçekleştirilen KTM 2016, bu anlamda önemli bir ayrıcalığa sahip. KTM 2014 fuarına da destek veren  COTTON USA bu yıl da KTM2016 fuarının sponsorları arasında yer alıyor.  
Aynı zamanda Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası’nın (KMTSO), On İki Şubat Belediye Başkanlığı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği de KTM 2016’nın tekstil sektörüne yapacağı katkıların önemini vurgulayarak fuara destek veriyor. 

KOSGEB, Türk sanayicilerin Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2016’ya olan katılımlarını teşvik etmek amacıyla, katılım bedellerinin yüzde 50’sini geri ödüyor. KTM 2016, destekçilerinden aldığı güçle tekstil makine sektörünün güçlü fuarı olarak çalışmalarına devam ediyor.

 “Kahramanmaraş, Türkiye ve Ortadoğu'nun Yıldızı Olacak”

Organizasyon hakkında değerlendirmede bulunan ECR Fuarcılık’tan Ümit Vural, KTM 2016’nın sektör adına çok önemli bir fuar olduğunu hatırlatarak, “KTM 2016 ile birlikte katılımcı ve ziyaretçilerin mevcut iş anlaşmalarını güçlendirirken, yeni iş ortaklıklarına da imza atacağına, yapılacak yatırımların daha da artacağına ve bölgeden gerçekleşen tekstil ihracatının katlanacağına inanıyorum. Türkiye’de yatırımın devam ettiği tek yer Kahramanmaraş ve bölgesi. Kahramanmaraş sanayicisi yatırıma ve üretime önem gösteriyor. Yeni açılacak OSB’de şimdiden tüm yerlerin dolması da bunu göstermektedir. Kahramanmaraş, Türkiye ve Ortadoğu'nun önümüzdeki dönemde yükselen yıldızı olacaktır.” sözlerine yer verdi. 
Tekstil sektörünün lider firmalarının yer aldığı KTM 2016, 28 Nisan’da yapılacak açılış seromonisiyle kapılarını açacak.
KTM 2016’da Yer Alacak Katılımcı Konseptleri 

İplik ve iplik hazırlama makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları.
Büküm ve bobin makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları,
Teknik tekstil ve nonwoven makineleri, yedek parça ve aksamları,
Dokuma hazırlık ve dokuma makineleri, yardımcı makineleri ve aksesuarları
Örme makineleri (düz ve yuvarlak), atkılı, çözgülü örme makineleri ve aksesuarları
Nakış makineleri, yardımcı makineler ve aksesuarları,
Boya, terbiye makineler tekstil kimyasalları, laboratuvar cihazları ve aksesuarları
Dijital baskı makineler ve aksesuarları,
Konfeksiyon makineleri ve aksesuarları