Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç Belde Belediyesinin destekleri ile kurulan ve 400 işçi çalıştırma kapasitesi bulunan tekstil fabrikası çalışacak işçi bulamayınca, Uşak’tan işçi getirmeye başladı.
Düzağaç Beldesine yeni kurulan tekstil fabrikasının nitelikli işçi aramadığını ifade eden girişimci Sakin Yılmaz, vasıfsız ve öğrenmeye açık herkesin ekmek kapısı olmak istediklerini vurguladı. Başta Afyonkarahisar olmak üzere Uşak ve çevre illerden tekstil işinde çalışmak isteyen herkesi Düzağaç beldesine davet eden Yılmaz, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’da yeni açılmamıza rağmen başka illerden eleman toplamaya çalışıyoruz. İşletmemizin devam edebilmesi için çok sayıda elemana ihtiyacımız var. Düzağaç beldemizde işsiz arkadaşımız yok. Afyonkarahisar’da İŞKUR taleplerimiz açık iş arayan varsa buyursun gelsin. Afyonkarahisar’dan yeterli sayıda tekstil işçisi bulamayınca çevre illere yöneldik. Uşak’ın Banaz ilçesinden 60 işçi bulduk. Onların biran önce işe başlamalarını istiyoruz" dedi.
“İŞ KAPIMIZ HERKESE AÇIK”
Daha önceden İstanbul’da işletmesi olduğunu belirten Yılmaz, Afyonkarahisar’da işçi bulmada sıkıntı yaşamayacaklarını umduklarını fakat yanıldıklarını söyledi. "İşletmemde işçiye ihtiyacım var" diyen Yılmaz, “Çalışmak isteyen varsa buyursun gelsin. İş kapımız herkese açık. Usta olsun, acemi olsun. Biz gerekirse eğitim verir, yetiştiririz. Bizim kapımızda herkese ekmek var” dedi.
Türkiye’de iş yok diyen insanlara inanmadığının altını çizen Sakin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeter ki ben çalışmak istiyorum diyen herkese Türkiye’de iş kapısı var. Bende işletme sahibiyim. Bende diyorum ki iş var fakat çalışacak adam yok maalesef. Bunu ben her zaman söylerim. Burada da olsa başka yerde de olsa bu sıkıntı hep var yani."
“FABRİKADA İNSANLARI MESLEK SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Beldelerine kurulan tekstil fabrikasının işçi bulmakta çok büyük sıkıntı yaşadığını vurgulayan Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı da Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da işsizlik olduğuna inanmadığını kaydetti. Özellikle insanların iş beğenmemezlik yaptığını belirten Başkan Işıklı, “En önemlisi nitelikli personel bulamıyoruz. Düzağaç’a kurulan fabrikada insanları meslek sahibi yapmak istiyoruz. Tekstil fabrikaları deyince dünyada, Türkiye en başlarda yer alıyor. Beldemizdeki tekstil fabrikası da direkt yurt dışına ürün gönderiyor. Bundan dolayı da ciddi şekilde işçi sıkıntımız söz konusudur. İnşallah bu sıkıntıyı Afyonkarahisar’da çözeceğimizi düşünüyorum. Düzağaç’ta kurulan fabrikamızda ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.