Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) tarafından desteklenen çalışma neticesinde üretilen kumaşların yakın zamanda piyasaya sürüleceği belirtildi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Güneşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir doğal kaynakları kullanarak tamamen doğa dostu tekstil ürünleri geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarının önemli bölümünün SAN-TEZ kapsamında desteklenmeye değer görüldüğünü ifade eden Güneşoğlu, daha önce de cevizden alınan özlerin kumaşa yerleştirilmesiyle ter kokusunu önlediklerini belirtti.

Yeni projelerinde yine doğal bir kaynak olarak "Aloe Vera" bitkisinden yararlandıklarını dile getiren Güneşoğlu, şöyle konuştu:

"Çalışmalar neticesinde Aloe Vera jelini bitkiden elde edip mikrokapsül teknolojiyle kumaşa aktardık. Araştırma ve geliştirme çalışmalarımız sürüyor. Çok yüksek antibakteriyel etkinliği doğal kaynaklardan elde ettik. Çevreci, doğaya saygılı ve tüketici dostu bir ürün etmeyi hedefliyoruz. Bilindiği gibi bu bitkinin nemlendirme, rahatlatma etkisi var. Deneme üretimini gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticelendiğinde kumaşımızda da aynı etki sürecek. Yani kullanıcının vücudunu nemlendiren, kişiyi rahatlatan bir kumaş piyasaya çıkacak."

Daha önce "Aloe Vera etkili" kumaşlar üretildiğini vurgulayan Güneşoğlu, "Bugüne kadar yapılan kumaşlarda kimyasallar da mevcuttu ancak bizim kumaşımızda tamamen bitkiden elde edilen jel kullanıldı" dedi.

Projeyi Malatya'da kurulu bir tekstil firmasıyla ortaklaşa hayata geçirdiklerini dile getiren Güneşoğlu, birkaç ay içerisinde ürünün piyasaya sunulacağını kaydetti.