Eskişehir merkez Tepebaşı Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ilçe halkına ücretsiz kurban kesimi hizmeti verecek.

Belediye’den alınan bilgiye göre, bayramın 1. gününde, Uluönder mahallesindeki kapalı pazaryerinde, sabah saat 08.00 ile13.00 arası, kurbanlar ücretsiz kestirilebilecek. Kesimler, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen veteriner hekimler gözetiminde yapılacak. Kurban kesimi bekleyen vatandaşlara Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce çay ve çorba ikram edilecek. Ayrıca belediye, hayvan pazarından hayvanını getirmeye imkânı olmayan ücretsiz servislerle hayvanlarını Uluönder Kapalı Pazaryeri’ne getirebilecek. Kesimin ardından, araçları olmayan vatandaşlar için yine aynı servisler devreye girerek, evlere servis yapacak.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince çalışmalarına devam edecek. Bayram süresince seyyar satışına izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, kesim yerleri dışında kesim yapılamayacağı konusunda vatandaşları uyardı. Kurban Bayramı’nın sorunsuz geçmesi için çaba harcayan zabıta ekipleri de bayram boyunca hizmet verecek. Vatandaşlar, 3201414 veya 444 44 26 numaralı telefonlardan 7/24 zabıta ekiplerine ulaşabilecek.

Temizlik İşleri Müdürlüğü de, bayram süresince sürekli hizmet vermeye devam edecek. Yetkililer, vatandaşların sağlıklı bir ortamda bayram geçirmeleri için çöp çıkarma saatlerine uyulmasını istedi. Çöp çıkarma saatlerinin 19.00 ile 21.00 saatleri arasında olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, kesimi yapılan hayvanlara ait atıkların, siyah çöp poşetlerine doldurulup, ilgililere teslim edilmesi hatırlatıldı.