Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde aralarında Sahil Taksi durağı şoför ve araç sahiplerinin de bulunduğu yaklaşık 100 taksici, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek'e sahip çıkmak için oda binasına geldi. Başkan Cevdet Civelek, 'Veremeyecek hesabım yok' derken, Taksiciler Dernek Başkanı Yücel Oktay ise "Taksicileri taksici yapan Cevdet Civelek'tir. O haram lokma yememiştir." diyerek Civelek'e sahip çıktı.

Ereğli'de Sahil Taksi ve Sümer taksi durağı çalışanları, adliye ve özel hastane için verilen durakların iptal edildiği gerekçesi ile odaya gelerek Başkan Cevdet Civelek'le sert tartışmalar yaşamış ve araya giren emniyet güçleri yaklaşık 50 kişilik taksici grubunu odadan dışarıya çıkarmıştı.
Yaşanan bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra aralarında Başkan Cevdet Civelek'e tepki gösteren Sahil Taksi başta olmak üzere Pazar Taksi, Kent Taksi, Garaj Taksi ve Murat Taksi'de çalışan şoför ve araç sahipleri yaklaşık yüz araba ile odaya geldi. Oda binası önüne araçlarını park eden taksiciler Başkan Cevdet Civelek ile görüştü. Taksicilerin kendisine verdiği destekle basın mensuplarına açıklamada bulunan Cevdet Civelek, seçilmiş bir başkan olarak yaşanan olayda sükunetini koruduğunu ve üzerine düşen görevi yaptığını söyledi. Civelek konuşmasında, "Bizler seçilmiş insanlarınız. Böyle ufak tefek şeyleri affetmemiz lazım. Biz de burada tartışma yaşasaydık bu işin altından kalkamazdık. Benim suskun kalmam nedeniyle bazı arkadaşlar suçum olduğunu düşünenler, rüşvet aldığımı düşünenler olmuş. Ancak bizim gönlümüz rahat ve huzurluyuz. Biz yanlış bir şey yapsaydık bu arkadaşlar burada olmazdı. Biz burada 10 seneden bu yana görev yapıyoruz. Ogün ki arkadaşlarımızda buraya gelip özür dilemişlerdir." dedi.

MALİYE BAKANLIĞINA KADAR KONUŞMALAR GİTMİŞ

Eylemin gerçekleştiği gün yapılan konuşmaların ve sarf edilen rakamların Maliye Bakanlığı'na gittiğini söyleyen Civelek, durumu düzelmek için çalıştıklarını kaydetti. Civelek konuşmasında, "Dün Ankara'ya çağırdılar. Maliye bakanlığına kadar konuşmalar gitmiş. Bazı yüksek rakamlar. Plakanın yüksek rakamlarını duyduktan sonra rant olduğunu ve rüşvet konuları akıllara gelmiş. Saatlerce genel başkanımızla görüşme yaptık. Bakanlar ve müsteşarlarla böyle bir durumun olmadığını anlatmaya çalıştık. Bu durumdan dolayı iki arkadaşın neden olduğu durumdan 153 kişi mağdur olacak. Biz bunu düzeltmek zorundayız." dedi.

Kendisine yöneltilen suçlamalara karşı bugüne kadar sustuğunu ancak bundan sonra yapılacak olan bir girişimde bu kadar sessiz kalmayacağını ifade eden Cevdet Civelek, böyle bir durumun bir daha yaşanması durumunda kendisinin de gerekeni yapacağını söyledi.

Taksiciler adına konuşan Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay konuşmasında, "Taksicileri taksici yapan kişinin Oda Başkanı Cevdet Civelek olduğunu ve taksiciler olarak da odaya sahip çıkmak için geldik. Oda başkanımız Sayın Cevdet Civelek para yememiş, her zaman taksicilerin hakkını savunmuştur." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından taksiciler 'En büyük Başkan Bizim Başkan' sloganları ile destek verdi. Yapılan ziyaret taksicilerin olaysız şekilde dağılması ile sona erdi. Diğer yandan ziyarete Sahil Taksi durağı çalışanlarının katıldığı, özel hastane yanındaki alanda durak isteyen ve eylemde bulunan Sümer Taksi durağındaki taksicilerin odaya gelmediği görüldü.