Samsun’un Terme ilçesinde kent genelinde yürütülen ve ana hatları ile bağlantıları tamamlanan cadde ve sokaklarda abonelik işlemlerinin başlatılması dolayısıyla 'doğalgaz abonelik töreni' düzenlendi.

Samsun’un Terme ilçesi doğalgaza kavuştu. İlçede doğalgaz şebekesinin ulaştığı bölgelerdeki konut sahiplerine yönelik abonelik çalışmalarına başlandı. Aksa Doğalgaz Terme hizmet ofisinde gerçekleşen abonelik törenine Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler, şirket çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

'6000 ABONEYE HİZMET VERECEK DURUMDAYIZ'

Törende abonelik iş ve işlemlerinin yürütülmesinde yapılacak çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Doğan Güler, "Tesisatın sertifikalı firmalar tarafından yapılması ile birlikte sözleşme, depozito ya da güvence bedelinin ödenmesinden sonra bizim gidip tesisatı yerinde inceleyip şartnameye ya da mevcut projeye aykırılığı olmadığını tespitinden sonra doğalgaz kullanıma hazır duruma gelir. Abonelik ücreti olarak 467,47 TL ödenmesi gerekiyor. Şimdilik 6 bin aboneye hizmet verecek duruma geldik ve bu sayı giderek artacak. İlk abonemizi sizlerin huzurunda AKSA Dağıtım Şirketi olarak işlemlerini yapıp abonemizi almış olduk." açıklamasında bulundu.

'DOĞALGAZ PROJESİNİ HEP DESTEKLEDİK, ÇOK SEVİNÇLİYİZ'

Doğalgazın ilçenin çehresini değiştireceğini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Doğalgaz projesini hep destekledik. Doğalgaz ilçemizin çehresini değiştirecektir. Özellikle çevre kirliliği önlenecek, bayanlara büyük kolaylıklar gelecektir. Ülkemiz bize çocuklarımızdan emanettir. Bu emaneti sağlam bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor. Bunun için de çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir bir dünya teslim etmek zorundayız. Ayrıca doğalgazın vatandaşlarımızın hayatına konfor katacağına inanıyoruz. Bu konuda belediye olarak çok sevinçliyiz. Dogalgazın ilçemize gelmesini sağlayan devletimize, tüm emeği geçenlere ve firma yetkililerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Törende, Kaymakam İlyas Gün ve Belediye Başkanı Şenol Kul şirket yetkililerinden abonelik ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Terme ilçesinin ilk doğalgaz abonesi ise Osman İstikbal oldu. İstikbal, heyecanlı olduğunu ifade ederek, bu konuda emeği olan herkese teşekkür etti.