Terme’ye yapılması planlanan termik santral için 2. ÇED kararı 'kara kabus' tekrar başladı söylemlerini gündeme taşıdı. Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyeleri, 'Seçimden önce 1. ÇED raporuna durdurma kararı verilmişti, 2. ÇED raporu nereden çıktı' diyerek tepki gösterdi.

Samsun’un Terme ilçesinde uzun süredir mücadelesi devam eden termik santral için 2. ÇED duyurusu Termeli STK’ları harekete geçirdi. Özellikle santrale karşı direnen Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde yer alan 2. ÇED duyurusuna sert tepki gösterdi. Firma tarafından başvurulan 1. ÇED raporunu yeni durduklarını belirten Terme Çevre Platformu sözcüsü Av. Hasan Demir sert açıklamalarda bulunarak, “Uyuyor gibi şer odaklarının tekrar uyanarak cennet şehrimiz Terme üzerine karanlık hedefleri için harekete geçtiğini ve bazı bürokratlarında buna alet olduğunu düşünüyoruz. Biz tüm Termeli ve civarda ki çevre dostları ile birlikte bu bölgemizin geleceğe ilişkin tüm hayallerini bitirecek projeye karşı duracağız. Bunun için hukuki yolların tümü denenecek fakat bu yeterli olmazsa çocuklarımızın geleceği için gerekirse bazı cezaları almayı da göze alarak her türlü mücadelemiz devam edecektir.”

'PARAVAN ŞİRKETLERLE KARŞIMIZA ÇIKMASINLAR'

TİM Avrasya şirketinin paravan şirket olduğunu belirten Demir, “Sermeye yapısının bu projeyi finanse edecek güçte olmadığını ve arkasında ki güçleri biliyoruz. Herkes aklını başına alsın bu halkın öfkesinin karşısın da hiçbir güç duramaz. Seçim öncesinde bu zehir yuvasına karşı mücadelede yanımızda olacağını beyan eden milletvekillerimize de sesleniyorum. Bu mücadele de halkın yanında olmazsanız bu halk sizi asla affetmeyecektir. Verilen sözler tutulsun. Terme halkı da zorlu ve yorucu bir mücadeleye hazır olsun, artık herkes rahatına ara verip bu mücadeleye katkı sağlasın.” dedi.

"TERME HALKI OLARAK MÜCADELEMİZ DE KARARLIYIZ"

Terme Çevre Platformu üyesi Cemil Keleş, “Bakanlığın sitesinde yayınlanan ÇED duyurusunda birçok soru işareti uyandırdı. Bilerek 1. ÇED toplantısının yapılmadığı bildirilirken Ankara’da düzenlenen 2. ÇED toplantısı neyin nesi? Bu birinci toplantı yapıldı ve ÇED kabul edildi anlamına mı geliyor? Seçim öncesi alınan ÇED’in iptal edildiği bilgisi vatandaşı sakinleştirmek için miydi? Çünkü seçimlerin hemen sonrasında yapılan bu toplantıyı manidar buluyoruz, her şey göstermelik miydi" diyerek sitemde bulundu.

Keleş, "Kimse sakın yanılgıya kapılıp da mücadelemizden vazgeçtik sanmasınlar, bu topraklarda bizler yaşıyorsak kara kâbusu üzerimizde istemiyoruz” dedi.