Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Termik Santrali'ne karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun tamamlanma aşamasına gelmesine yönelik eylemleri sürüyor. Atatürk Anıtı önünde, slogan atarak termik santrali yaptırtmayacaklarını öne süren çevreci grup, ardından imza kampanyası başlattı.

Akademik meslek oda temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, bugün Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı. Slogan atarak, santralin yapılmasını istemeyen eylemciler adına açıklama yapan Kimya Mühendisi Ali Uluşahin, "23 Aralık 2014'te Ankara'da DOSAB yetkililerinin katılımıyla kamu kurum temsilcilerinin halka ve bilim insanlarına kapalı olarak yaptığı İnceleme Değerlendirme Kurulu (İDK) toplantısına katılanlar 1 Nisan 2015 günü kararlarını açıklamışlardır. İDK toplantısı kararı beklenildiği gibi patronlardan yana onların kar hırsına hizmet edecek şekilde olmuştur. Bizler sağlıklı yaşam mücadelesi verdikçe onlar kar hırslarından başka birşeyi görmek istemediler. Bugün itibariyle kuracağımız standlarla binlerce ıslak imzalı dilekçe toplayacağız ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bu dilekçeleri teslim edeceğiz. Bu santralin kurulmasını istemediğimizi bir kez de ıslak imzalı resmi dilekçelerimizle söyleyeceğiz. Ardından hukuk mücadelemizi başlatacağız. Hukuk mücadelemiz kazanılıp haklılığımız DOSAB tarafından anlaşılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Platform olarak çocuklarımızın geleceğini kar hırsı uğruna feda etmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz."

Açıklamanın ardından Atatürk Anıtı'ndan Setbaşı Caddesi girişine kadar yürüyen eylemci grup, imza standı açtı. Standa gelen vatandaşlar termik santralinin yapılmaması için hazırlanan dilekçelere imza attı.