Terme ilçesinde kurulmak istenen termik santralle ilgili Terme Çevre Platformu (TERÇEP) öncülüğünde devam eden dilekçe kampanyasında bir günde 20 bin dilekçe toplandı.

Samsun’un Terme ilçesinde yapılması planlanan termik santralinin 2. ÇED raporunun ortaya çıkmasının ardından tepkiler giderek büyüyor. 26 Haziranda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılacak olan ÇED toplantısına tepki göstermek için Samsun ve Terme’de toplanan dilekçelerin sayısı bir günde 20 bini aştı.

Binlerce kişinin destek verdiği dilekçe kampanyası kapsamında toplanan dilekçeler yarın saat 13.00'de Samsun merkezde faaliyet gösteren Termeliler Birlik ve Dayanışma Derneği önünde toplanacak ve Terme’de kurulması planlanan santral karşıtlarınca Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

SADECE ADALET İSTİYORUZ

TERÇEP Başkanı Avukat Hasan Demir, yaptığı açıklamada kanun, yasa ve hukuk kuralları çerçevesinde tüm haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirtti. Demir kendisinin de adaleti savunma makamında görev yaptığına vurgu yaparak, “Terme tüm bölge halkıyla santrale karşı duruşunu net bir şekilde belirlemiştir. Vatandaşlarımızın yoğun şekilde ilgi gösterdiği kampanya kapsamında bir günde 20 bin dilekçe topladık. Bu çalışmalarımızın yanında imza kampanyamızda devam ediyor. 73 bin Termelinin yanında bölge halkınca da desteklenmeyen santralin ilçemize kurulmaması konusunda yetkililerden ve İDK komisyon üyelerinde sadece 'adalet' istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

YARIN SANTRAL KARŞITLARINI BEKLİYORUZ

Bu toplantının ÇED raporu sürecinde çok kritik bir toplantı olduğu belirtilirken Belediye Başkanı Şenol Kul, toplantının yapılacağı gün vatandaşlarla birlikte otobüslerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gideceğini belirtti. Belediye hoparlörlerinden anons yaparak Ankara'ya gitmek için vatandaşlardan destek de isteğini belirten Kul “Terme üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için var gücü ile çalışıyor. Kampanyamıza desteğini veren tüm halkımıza minnettarım. Yarın da saat 13.00’de Samsun Termeliler Birlik ve Dayanışma Derneği önünden hareketle, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek dilekçe teslim organizasyonumuza tüm santral karşıtlarını bekliyoruz.” dedi.