Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, terörün olduğu yerde hiç kimsenin ekonominin canlanmasını beklemeyeceğini ifade etti. Hükümetin ve sorumluluk sahibi siyasilerin biran önce ülkenin huzur ve refahını sağlamalarını isteyen Bilgiç, insanların geleceğine güvenle baktığı bir ülkede hep beraber yaşamak istediklerini söyledi.

ATB’nin aylık olağan meclis toplantısında konuşan Bilgiç, “Son dönemlerde hepimizi yürekten yaralayan hadiseler karşısında bugün burada meclis olarak bir tavır almak zorunda olduğumuzu biliyorum. Artık her gün şehit haberleri almaya başladık. Yüreklerimiz parçalanıyor. Her gün insanlarımız öldürülüyor. Bunun sonucu olarak ekonomik yönden iş hayatı olarak olumsuz etkileniyor. Onun için bu hadiselerin biran önce önüne geçecek tarzda, kararlı duruşu hep beraber görmek istiyoruz.” dedi.

Huzurun ve güvenin olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Şahin Bilgiç, “Bunun için huzur ve güven ortamının tekrar ülkemizde sağlanması, kardeşin kardeşe düşman haline getirilmeden, ülkenin tekrar kucaklaşma ortamının sağlanacağı günleri hep beraber bekliyoruz. 1980 öncesi de Türkiye‘ye bu filmler izletildi. Sağ, sol denilerek insanlar birbirine düşürüldü. Bugün de vatan hainleri, bölücüler asker ve polisimize silah doğrultarak her gün şehitler verdirilip ülkemizi tamamen bölmek ve parçalanmak istiyorlar. Bununla beraber ekonomi her geçen gün kan kaybediyor, insanımızın huzur ve refahı sağlanamadığı takdirde bu kayıplar her geçen gün devam edecektir.” şeklinde konuştu.

‘TERÖR HERŞEYİ ALTÜST EDER’

Terörün her şeyi altüst edeceğini vurgulayan Bilgiç, terörün önüne geçilmediği zaman ekonomi, huzur, güven ve gelişmeden bahsedilemeyeceğini açıkladı. Hükümetin kararlı davranarak bu olumsuzlukların önüne geçmesini gündeme getiren Bilgiç, şöyle devam etti: “Bu kararlı durum karşısında da birilerinin aklını başlarına alması lazım. Bu ülkenin insanlarının kucaklaşmaya ihtiyaçları var. Kavgayla, dövüşle, terörle kaybedecek zamanı yok. 2015 seçimi öncesi ekonomik yönden ülke çok şey kaybetti. Seçim sonrası da bu belirsizliklerden dolayı 2015’in ikinci yarısını da kaybediyoruz. İnsanların huzur ve güven ortamı içerisinde hayatına devam etmesi ve en önemlisi de ülkenin geleceğiyle alakalı karanlık mahfillerin biran önce yerle bir edilmesi için Türkiye’nin çok güçlü olması lazım. Bu sebeple insanlarımızı ‘şucu, bucu’ diye bölme noktasına getirilmesine fırsat verilmemelidir. Şu an Türkiye’de güven ve huzur bozulma noktasına getirildi. Bunun çözümü için hepimizin kararlılık içerisinde olmamız lazım. Etrafımızda ateş çemberi var. Herkesin aklını başına alması, özellikle de sorumluluk mevkiindeki siyasiler sorumlulukların hakkını vermeleri gerekir. Son on gün içerisinde her gün asker ve polisimiz şehit ediliyor. Ülkemizin şuan ki manzara içler acısı."

‘BU ÜLKE HEPİMİZE YETER’

Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ise birlikte yaşamanın becerilmesi gerektiğine dikkat çekerek, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik saldırıların hiçbir zaman hedefine ulaşmayacağını anlattı. Yumuşak, “Suruç’taki saldırıyı lanetlediğim gibi Adıyaman, Ceylanpınar, Malazgirt, Şemdinli, Gazi mahallesinde şehit edilen polis ve jandarmalara yapılan saldırıları da kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Diyeceğim o ki ‘analar ağlamasın.’ Bilmemiz gereken ülkemizdeki bütün çeteler, yerli ve yabancı ajansların organizasyonu ile küresel güçlerin emirlerini yerine getiren birer piyondurlar. Bu ülke hepimize yeter. Bu ateşin sönmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği gibi akil insanların ve STK’ların devreye girmesi gerektiğine inanıyorum." Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.