ERZURUM (AA) - Türk Hava Yolları Erzurum-Antalya seferlerini başlattı. Haftanın beş günü yapılacak aktarmasız seferlerle Erzurum ve yakın illerin potansiyeli ile turizme katkı sağlanması hedefleniyor.

Türk Hava Yolları (THY), Erzurum-Antalya seferlerini başlattı. Haftanın beş günü yapılacak aktarmasız seferlerle Erzurum ve yakın illerin potansiyeli ile turizme katkı sağlanması hedefleniyor.

Seferlerin başlamasıyla Erzurum Havalimanında tören düzenlendi. Antalya'dan havalanarak 149 yolcusuyla Erzurum'a ilk defa gelen Anadolu Jet'e ait uçak, Erzurum'a iniş yaptı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün yeni bir destinasyonun daha açıldığını söyledi.

Azizoğlu, dünyanın önde gelen havayollarından biri olan THY'nin Erzurum-Antalya arasında seferlerini başlattığını belirterek, "İnşallah bu devam edecektir. Artık biz Erzurum'u Doğu Anadolu'nun merkezi olarak görüyoruz. Dünyanın Türkiye'ye açılan kapısı olarak da değerlendiriyoruz. Bundan sonra İran, Azerbaycan, Rusya ve Türki cumhuriyetlerden Erzurum'a, Erzurum'dan da Antalya'ya, Almanya'ya, Fransa'ya yeni bir havayolu ağının geliştirileceğine inanıyorum. Bugün bu uçuşun başlaması vesilesiyle de buna destek olan ve katkı sağlayan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

"Sadece kentler değil Antalya ve Erzurum'un ticari, sosyal ve turizm hayatları da birbirine bağlanacak"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Anadolu Jet ile birlikte ülkenin iki önemli metropol şehrini havayoluyla birbirine bağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sekmen, Türk havacılık sektörünün önemli bir aşama kaydettiğini aktararak, "Buna bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Çünkü biri yaz turizminin merkezi Antalya diğeri kış turizminin merkezi Erzurum'u birbirine bağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Her iki kentte keşfedilmeyi bekleyen güzellikler olduğuna dikkati çeken Sekmen, şöyle devam etti:

"Sadece kentler değil aynı zamanda Anadolu'nun kültür mozaiğini oluşturan Antalya ve Erzurum'un ticari, sosyal ve turizm hayatları da birbirine bağlanacak. İnanıyoruz ki bu önemli yatırımla birlikte bu iki şehrin turizm destinasyonları canlanacak, her iki şehirde keşfedilmeyi bekleyen nice güzellikler ortaya çıkacak."

Sekmen, iki şehir arasındaki seferlerin salı ve cumartesi hariç, beş gün karşılıklı olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

"Anadolu Jet'in Anadolu'ya ilk uçtuğu yer Erzurum"

Anadolu Jet Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Yağmur ise Anadoluyu birbirine bağlama misyonlarına bir yenisini daha eklediklerini belirterek, "Erzurum gerek sosyo-ekonomik yapısı gerekse tarihi kültürel zenginlikleriyle ülkemizin adeta göz bebeği ve Anadolu Jet için de önemli bir merkez. Çünkü Anadolu Jet'in Anadolu'ya ilk uçtuğu yer Erzurum. Bu anlamda bizim için de önemli bir yere sahip." dedi.