Kahramanmaraş’ın Afşin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Kahramanmaraş Ticaret Odası yönetimi ilçeyi gezip Eshab-ı Kehf’te iftar yapıp dua etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerinden oluşan 15 kişilik ekip Afşin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek oda binasına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Afşin Ticaret Odası yönetim kurulu ile görüşen Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanı Kemal Karaküçük ve üyeler Afşin'de bulunan tarihi külliye olan Eshab-ı Kehf'te iftar yaptılar. Afşin Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve Kahramanmaraş yönetim kurulu üyelerin bir araya geldiği iftarda konuşan Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can külliyede yapılan iftar programının, ilçenin ticarette ufkunun açılmasına vesile olması temennisinde bulundu. Can Kahramanmaraş’ın binlerce iş adamı ile lokomotif görevi gördüğünü belirterek bazı yatırımların ilçelere düşünülmesi gerektiğini belirtti.

İş adamlarının öncelikle yaptıkları işin halka arzını düşündüklerini belirten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş’ın coğrafi bakımdan zor bir bölge olduğunu belirtti. Afşin’de bulunan Eshabı Kehf ve termik santralleri bu bölgenin kaderini değiştirdiğine dikkat çeken Karaküçük, ilçe esnafının turizm konusunda başarılı olması gerektiğini belirtti. Türkiye’de esnafların mutlaka üretime geçmesi gerektiğini belirten Karaküçük, "Üretime geçmeyen alım satımla uğraşan esnafın kısa sürede yok olma tehlikesi vardır." dedi.

İftar saatinde Eshabı Kehf-i gezen Karaküçük, Eshabı Kehf mağarasını inceleyerek oda olarak tanıtımda kendilerine düşen göreve hazır olduklarını belirtti. Eshab-ı Kehf'te yapılan iftar programına Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemek sonrası Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Eshab-ı Kehf plaketi verildi.