Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mart ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 gerileyerek 11 milyar 229 milyon dolara indiğini açıkladı. Yılın ilk 3 ayında da toplam ihracat yüzde 6,8 gerileme ile 35 milyar 816 milyon dolara düştü.

TİM, Mart ayı ihracat rakamlarını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, söz konusu döneme ilişkin ihracat ile ilgili şu bilgiler verildi:

"Son 12 aylık ihracat geçen yılın aynı dönemine göre değişmeyerek 153 milyar 309 milyon dolar oldu. İhracatta geçtiğimiz yılın Mart ayına göre bu ay yüzde 21,5 oranında gerileyerek 1,08 seviyelerine inen paritenin negatif etkisi aylık 1,3 milyar doları buldu. Toplam ihracata birim fiyat etkisi hariç kilogram bazında bakıldığında, Mart ayında ihracatta kilogram bazında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artış gerçekleşti."

Açıklamada, 2015 yılı Mart ayı ihracat verilerinin TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Cumhurbaşkanı ve Ekonomi Bakanı ile resmi yurtdışı seyahate katılımı nedeniyle basın açıklaması ile duyurulduğu belirtildi.