TKDK'den düzenlenen törende, 11. Başvuru Çağrı Döneminde alınan projelerden 7,5 milyon lira değerindeki 4 projenin sözleşmeleri imzalandı.

Uslu, burada yaptığı açıklamada, 11. Çağrı Döneminde 8 farklı alanda proje aldıklarını belirterek, Elbistan, Pazarcık ve Göksun ilçelerin de uygulanacak olan, çağrı dönemine ait son yatırım sözleşmelerinin imzalandığını belirtti. 

İl Koordinatörlüğündeki tüm personelin büyük bir özveriyle AB Kırsal Kalkınma hibe fonlarını yatırımcılarla buluşturmak için çalıştığını ifade eden Uslu, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş'ta hibe verdiğimiz yatırımların faaliyete geçmesi bizim en büyük mutluluk kaynağımızdır. İnsan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek, reel anlamda ekonomiye büyük katkısı olacak bu tür tesislerin yatırımlarına hibe vermeye devam edeceğiz. Son imzalanan sözleşmelerle birlikte bugüne kadar sözleşmesi imzalanan projelerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 74 Milyon TL'ye ulaşmış bulunmaktadır. Bu projelere bugüne kadar ödenen hibe tutarı ise yaklaşık 21 Milyon TL'dir. Hibe ödemeleri devam etmektedir."

Uslu, önümüzdeki aylarda 13. Başvuru Çağrı İlanına çıkacaklarını bu ilanda da çok sayıda kırsal turizm alanında proje almak istediklerini, hibe alan yatırımların KDV ve gelir vergisinden muaf tutulduğunu kaydetti.