Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, hibe desteğinden faydalanmak isteyen başvuru sahiplerinin Tarım Kredi Kooperatifleri'nden (TKK) düşük faizli sübvansiyonlu kredi kullanarak yatırım yapabileceğini söyledi.

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü Binasında TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü M.Tevfik Ongun'un da katıldığı TKDK- TKK'nın protokolü çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, TKK ile TKDK arasında tarımsal yatırımların desteklenmesi amacıyla imzalanan “IPARD Yatırımları Finansman Protokolü” ele alındı. Protokolün olgunlaştırılması ve daha faydalı hale getirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. TKDK Denizli İl Koordinatörü Kar, "Bize proje başvurusu yapmak isteyen vatandaşların en çok sıkıntı çektikleri konulardan biri finansman sıkıntısıdır. Bu protokol, bir nebze bunun önüne geçecektir ve bu açıdan çok kıymetlidir. Bu protokol sayesinde TKDK hibe desteğinden faydalanmak isteyen başvuru sahipleri, Tarım Kredi Kooperetifleri'nden düşük faizli sübvansiyonlu kredi kullanarak yatırımını gerçekleştirme imkanı bulacaklar. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kullandırabileceği kredi üst sınırı sürekli artmıştır ve bu protokolle 10 milyon TL'ye çıkmıştır. Vatandaşlarımıza ön finansman konusunda nefes aldıracak bu değerli çalışma ile destek olduğumuz yatırımların artmasını bekliyoruz.” dedi.

TKK İzmir Bölge Müdürü Ongun ise bundan sonraki süreçte yapılan bu protokol kapsamında TKDK ile ortak çalışma yapacaklarını ifade etti. Ongun, "TKDK’nın desteklerinden faydalanmak isteyenlere indirimli finansman konusunda yardımcı olacağız ve uygun kredi imkanlarımızı değerli çiftçilerimize sunacağız.” diye konuştu.