Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Erzurum Koordinatörlüğü (TKDK) 13. çağrı dönemi hibe destekleriyle ilgili olarak STK temsilcileriyle ortak akıl toplantısı düzenledi.

TKDK hizmet binasında düzenlenen 13 çağrı dönemi ortak akıl toplantısına ziraat odaları, süt üretici birlikleri, bal üreticileri birlikleri, patates üreticileri birliği, ayçiçeği üreticileri birliği ve kırmızı et üreticileri birliği temsilcileri katıldı.
TKDK İl Koordinatörü Atilla Özlü, hibe desteklerinin Erzurum’da başarıya ulaşması ve vatandaşların yeterince yararlanmaları için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulundu. Özlü, "Erzurum İl Koordinatörlüğü halihazırda 13. çağrı için proje almaya başlamıştır. Bu çağrı döneminde yeni bir sloganla yola çıktık ve sloganımız 'Türkiye’nin Yeni Kırsal Kalkınma Hamlesi TKDK' dolayısıyla Erzurum’unda kalkınmasında en büyük görev TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak bize düşüyor. Bu çağrı döneminde mandıra, süt toplama merkezi, kesimhane, salam sucuk, sosis yapım yerleri, meyve sebze depoları ve paketleme yerleri, balıkların temizlenmesi konserve edilmesi için yapım işleri ve bütün bu kalemlere ait alet ve ekipmanların alınması, kırsal alanda otel-motel-pansiyon-apart oteller, pastane-kafeterya, rekreasyon alanları-halı saha yapımı, kovan alımı ve imalatı, tıbbı aromatik bitki süsü bitkisi, fide ve fidan yetiştiriciliği için kullanılacak seraların yapımı, alabalık yetiştiriciliği-havuz- rezervuar- kuluçkahane yapımı ve makine ekipman alımı, yerel ürünler cağ kebap- civil peynir- kadayıf dolması-oltu taşı işlemeciliği gibi sektörlerde inşaat desteğinin yanı sıra alet ekipman alınımını da içeren geniş bir yatırım alanına destek verilecek" dedi.

Özlü sözlerinin devamında “TKDK tarafından hali hazırda verilen hibe destekleri KDV’den muaf olup ve net yüzde 50 destek içermektedir. Bu desteklerin içerisinde yapım işleri, makine ekipman alımı, mühendislik-mimarlık çizimleri ile danışmanlık ücretlerini ve tabela giderleri uygun harcama olarak değerlendirilmektedir. STK'ların bizlere proje sunmalarını istiyoruz. Özellikle süt toplama birliklerinden süt toplama merkezi projesi sunmalarını istiyoruz. İlimizde bulunan her STK’nın, üretici birliğinin ya da üyelerinin bu dönemde Erzurum İl Koordinatörlüğüne bir proje sunması halinde 2015 yılı Erzurum için kalkınma yılı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.