Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Finansman Genel Koordinatörü Deniz Oruç ve İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit Ağrı'da TKDK destekli yatırımlara ziyarette bulundu.

IPARD Hibe Programı ve özellikle IPARD II 1. Proje Başvuru Çağrı Dönemi hakkında bilgi veren Oruç, yaz dönemi sonrası 1. Çağrıya çıkılabileceği müjdesini verdi. Patnos’da Kırsal Turizm kapsamında yapımı devam eden projelerde; proje sahipleri ile birebir görüşerek projelerin son durumu hakkında bilgi alan Oruç, yatırımların hızlandırılması durumunda hibe ödemelerinin de daha hızlı bir şekilde yapılacağının sözünü verdi.
TKDK’nın Ağrı için önemli bir fırsat olduğunu hatırlatan Oruç, önümüzdeki dönemde, ilde IPARD desteklerinden faydalanarak hayata geçirilen yatırım sayısının daha da artacağına inandığını belirtti.

Proje sahipleri ise TKDK’dan duydukları memnuniyeti ifade etti. İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit ve diğer kurum personelinin kendilerine çok yardımcı olduğunu, karşılaştıkları problemlerin çözümde kendilerine her türlü desteğin verildiğini ve TKDK gibi bir kurumun sadece hibe desteği ile değil, kurumsal kimliği ile de Ağrı’ya çok önemli katkılar sağladığını belirttiler.