USLU; “Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, coğrafi konumu sayesinde doğal zenginlikleriyle adeta saklı bir cenneti andıran ve muhteşem yöresel lezzetleriyle damaklarda unutulmaz tatlar bırakan Kahramanmaraş için, turizm yatırımları hem sosyal hem de ekonomik kalkınma açısından bir zorunluluk haline gelmiş durumda.
Kentin hemen hemen her köşesinde yer alan ve gün yüzüne çıkmak için yatırımcısını bekleyen bu turizm değerleri keşfedilip, nitelikli tesislerle desteklenince, Kurum olarak inanıyoruz ve öngörüyoruz ki;  Kahramanmaraş kısa sürede ülkemizin ve hatta yakın coğrafyaların turizmde parlayan yıldızı haline gelecektir” ifadeleri ile sözlerine devam etti.

HEMŞEHRİLERİMİZİ EMİTT 2015 TURİZM FUARINA BEKLİYORUZ

USLU; “Bu noktadan hareketle, Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde 19.’su yapılacak olan, turizm ve seyahat alanında yaklaşık 1.000 kurum ve kuruluşun stant açarak iştirak edeceği EMITT Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarına gerek Kurumumuzca turizm alanında sağlanan desteklerin, gerekse İlimizin turizm potansiyelinin tanıtımının yapılması için katılmaya karar verdik. Kahramanmaraş’ın çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Dağ, yayla, termal turizm, sağlık turizmi, rekreatif alan turizmi, su sporları turizmi, kayak turizmi, doğa turizmi, çiftlik turizmi, hobi bahçeciliği ve bilhassa sürdürülebilir turizm altyapısı çok mümbit olan İlimizin bu potansiyellerini harekete geçirmek için zamana ve bolca emeğe ihtiyacımız var. İlimizde TKDK olarak bugüne kadar 17 tane kırsal turizm projesi ile yatırım sözleşmesi imzaladık. Bunların beş tanesi tamamlandı. 12 yatırım da önümüzdeki günlerde çok kısa zamanda tamamlanarak faaliyete başlayacak. Apart oteller, dağ ve yayla evleri, dinlenme tesisleri gibi çok farklı konseptlerdeki tesislere hibe desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz.

Turizme ilgi duyan yatırımcıların buluşma merkezi olacağına inandığımız bu fuarın, ülkemiz ve kentimiz için hayati değer taşıyan kırsal kalkınma ve turizm alanındaki yatırımların daha da artmasına ve çeşitlenmesine vesile olacağını düşünüyoruz. “Gelin turizme elimizi de, kalbimizi de birlikte uzatalım!” sloganıyla yatırımcıları ve Kahramanmaraş sevdalılarını standımıza bekliyoruz” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

TKDK KIRSAL TURİZM YATIRIMLARINA ÇOK CİDDİ HİBE DESTEĞİ VERİYOR

TKDK, Kahramanmaraş genelinde kırsal alanların tamamında yapılacak turizm tesislerine %50 hibe desteği veriyor. 500 Bin AVRO’ya kadar yapılan yatırımların 250 Bin AVRO’su TKDK tarafından karşılanıyor. Yatırımcılar KDV ve her türlü vergi muafiyetinden de istifade edebiliyorlar. Her türlü konaklama ve dinlenme tesisleri, yeme içme tesisleri, rekreasyonel alanların oluşturulması, halı sahalar, yüzme havuzları, akuaparklar gibi birçok yatırım için hem inşaat hem de her türlü makine ekipman harcaması TKDK’dan %50 hibe desteği alıyor. Ayrıntılı bilgi için tkdk.gov.tr adresinden veya 444 85 35 numaralı telefondan bilgi alınabilir.