Sözleşme imzalama töreninde İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN verdiği demeçte “Ülkemizde süt sektöründe hammaddenin temininden tüketiciye ulaştırılmasına kadar olan süreç içerisinde birçok sorunla karşılaşılmaktadır. İşleme sanayisinin hammaddesi olan sütün sürekli ve kaliteli bir şekilde teminin edilememektedir. Gerek ilimizde ve gerekse ülkemizde süt sığırcılığını entansif yapan bölgeler dışında hammaddenin kalitesi ve sürekliliği açısından ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Süt üretimini gerçekleştiren işletmeler genellikle küçük ölçekli olup, bu işletmelerde üretimin elverişsiz koşullarda olması, süt sağım ünitelerinin bulunmaması ve soğuk zincirinin oluşturulamaması hem sütün kalitesini etkilemekte hem de insan sağlığını tehdit etmekte olduğuna değindi.” CEYHAN konuşmasında “TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü olarak süt üretim sektöründe yaşanan bu ve buna benzer sorunları, ülkemizin yeni Kırsal Kalkınma Hamlesi olarak tanımlanan IPARD yatırımları ile ilimizde nitelik ve nicelik olarak artışını hibe desteklerimizle sağlamaktadır. IPARD programının ikincisi önümüzdeki günlerde yeni hibe bütçeleri ile uygulanmaya başlayacaktır. Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü olarak ilimizin her köşesini, yatırımcılarımızın gayretleri hibe desteklerimizden en üst düzeyde faydalanan işletmelerle donatmayı amaçlıyoruz “dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş tarım ve gıda sektörlerine destekleme çalışmalarına yeni imzalanan sözleşmelerle devam ediyor. Projelerin ilimiz ekonomisine sağladığı katma değerler kamuoyu tarafından takdir edilerek takip ediliyor. Yatırımcılarımızın planlı ve projeli yatırım yapma alışkanlığı, oldukça memnuniyet verici şekilde artış eğilimi göstermektedir. Yatırımcılarımızla imzalanan sözleşmelere ödenmesi planlanan hibe tutarının 23 milyon TL’yi bulması beklenmektedir. Bu sözleşmeler sayesinde Kahramanmaraş’ta hepsi yeni, AB standartlarında 15 adet süt üreten tarımsal işletme kurulumu ile 1 adet süt işleme tesisi ve 1 adet soğuk hava deposu modernizasyonu yatırımı gerçekleşecektir. 

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü tarafından bugüne kadar sözleşme imzalanan ve yatırımını gerçekleştiren projelerin toplam yatırım bedeli 220.113.454,99 TL’dir. Bu projelere bugüne kadar ödenen hibe tutarı 53.665.789,60 lirayı bulmuştur. Devam eden yatırımlar tamamlandığı takdirde ödenecek toplam hibe tutarı ise 100.423.715,78 TL olacaktır.