BDDK tarafından seçim öncesi TMSF'ye devredilen Bank Asya'nın mali durumuna ilişkin açıklamalar devam ediyor. Bu konudaki en yetkili isimlerden TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, "Bankanın özvarlığı artıda. Hem hakim ortakların hem de borsa ortaklarının hisselerine dokunmayacağız." dedi.

Habertürk gazetesine konuşan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya'nın gasp edildiğine yönelik açıklamaları doğrulayan bilgiler verdi. Banka'nın öz sermayesinin yerinde olduğunu vurgulayan Gül, 'bankanın mevcut durumu ne ise aynen devam edeceği'nin altını çizdi. Bank Asya'ın yaşayan bir banka olduğunu belirten Gül, sorunların çözülmesi için Fon'a devredildiğini savundu. Borsa İstanbul'da da ortakların durumunun dün olduğu gibi yarın da devam edeceğinin kaydetti.

ORTAKLARIN SUİSTİMALİ MADDESİ YOK

Bankaya el konulurken 'ortakların suistimali'ni içeren 71 maddenin (e) bendinin işletilmediğinin altını çizen TMSF Başkanı, bu durumda banka ortaklarının da zarara uğramayabileceğini vurguladı.

Borsa'da hisselerin işlem görmeye devam edeceğini vurgulayan Gül, spekülasyona yol açabilecek bazı hareketlere karşı tedbiren belki bir kaç gün borsa hisselerinin kapatılabileceğinden bahsetti.