Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında (KMTSO) gerçekleştirilen "Kahramanmaraş İl-İçe Oda / Borsaları Müşterek Toplantısı"nda, ildeki oda ve borsalara seçimlerin ardından "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Seçimler sonucunda göreve gelen sanayi, ticaret ve borsa başkanlarıyla yeni yönetimlerini kutlayan Hisarcıklıoğlu,  "Önümüzdeki dönem Anadolu'nun şaha kalkması lazım" diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı'ndaki protestolara ilişkin değerlendirmede bulunan Hisarcıklıoğlu, demokrasilerde insanların düşündüklerini söyleyebilmesi gerektiğini ifade etti.

Herkesin kurallara uymak durumunda olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Yazılan kuralları beğenmeyebiliriz. Ama kuralı 'ben' koymaya başladığım zaman, 76 milyon tane kural çıkar. Protestocular ya da bir başkası kural koymaya başladığı zaman kaotik bir durum ortaya çıkar. Bütün vatandaşlarımız, düşüncesini ve fikrini açıkça, hürce ve çekinmeden söyleyebilmesi lazım. Ama kurallar çerçevesinde. Hiçbir kimsanın canına, malına ve ırzına zarar vermiyor olması lazım. Buna kamu görevlisi de protestocu da dahildir."

Türkiye'nin yurt dışındaki imajına ilişkin, "Artık imajımıza zarar getirecek bir işin içinde olmamamız lazım" diyen Hisarcıklıoğlu, herkesin demokratik hakların artırılmasını istediğini ifade ederek, "Güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir Türkiye istiyoruz. Ama her şey kurallar içinde olacak arkadaş. Artık herkes işine gücüne bakması lazım. Bu bize zarar veriyor. Bunlar yurt dışındaki imajımıza zarar veriyor. Haklıyken haksız konumuna düşülebilir. Her şeyi yerli yerinde, vakti saatinde bitirmek gerekir" görüşünü belirtti.

-"BM ve Dünya Bankası Türkiye'yi model gösterdi"

Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak gittiği Kazakistan'da bir görüşmeyi aktaran Hisarcıklıoğlu, BM ve Dünya Bankasının Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e "Türkiye'yi model alın" dediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Bankasından ülkenin refahını artırmak için bir çalışma istediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Burada halkın refahı aşağıda kalmış. Devlet zengin, millet fakir. BM ve Dünya Bankası da adamlara para verse tembellik yapacaklar ve hiçbir iş yapmayacaklar. Onlar da örnek ve rol model olarak Türkiye'yi örnek vermişler. 'Girişimci yetiştir' diyorlar, tavsiye bu. Bu girişimcilerin organizasyonu için de 'TOBB'u rol model alın' diyorlar. Nazarbayev bana, 'Bizim kanun taslağımızı yaz. Bana gönder ben bu kanun taslağını çıkartacağım' dedi. Sadece Kazakistan mı? Dünyada, 57 İslam ülkesi var. İslam Kalkınma Bankası, 57 İslam ülkesinin 56'sındaki genel sekreterlerini eğitme görevini bize verdi. Türkiye'deki gibi özel sektör yetişsin diye bu görevi bize verdiler. Biz bunları sizlerle beraber yaptık."

Hisarcıklıoğlu'nun iş adamlarının sorularını cevaplandırmasının ardından, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Hasırcıklıoğlu'na KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük bakır işlemeli mangal, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ise Eshab-ı Kefh'in kara kalem tablosunu hediye etti.