Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu'nu ziyaretinde, gazetecilerin Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili sorusunu cevaplandırdı.

Olaylardan en büyük zarar gören iş adamlarından birinin yanında oturduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Olayların bu dakika ve saniyeden sonra artık bitmesini istiyoruz" dedi.

Sürecin bitirilmesi için siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Herkes söyleyeceğini söyledi fakat bu saatten sonra artık Türkiye'nin normalleşiyor olması gerekiyor. Türkiye'nin normalleşip esas işimize gücümüze bakıyor olmamız lazım. Bizler yılda 600-700 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Olayların özelikle yurt dışındaki yansımaları Türkiye ekonomisine yarın ciddi tahribatlara sebebiyet verebilir. Herkesi sorumluluk duygusu içerisinde davranmaya davet ediyorum. Demokrasilerde şiddete başvurmadan herkes fikrini söyleyebilir."

Olayların bitirilmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, "Ama işi uzattığımız zaman bu sefer maalesef yurt dışındaki ve içerdeki algılarımız farklı noktaya gidiyor. Enerjimizi toprağa vermememiz lazım. Herkes vereceği mesajı verdi" diye konuştu.

Balsuyu, ziyaret anısına Hisarcıklıoğlu'na, Kahramanmaraşlı hattat Arif Yücel tarafından yazılan ve Mevlana'nın sözünün yer aldığı tablo hediye etti.

Bu arada, Hisarcıklıoğlu, ziyarette, ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan broşürü inceledi.