Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muş’un protestolu senet, kredi ve şirketleşmeyle ilgili verilerini açıklayarak borcuna en sadık ilin Muş olduğunu söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk defa düzenlediği ‘Ekonominin Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kurumlar vergi mükellef sayısında yani şirketleşmedeki Maliye Bakanlığımızın verilerine baktığımızda yüzde 2 Türkiye’de şirketleşme artış var ama Muş’taki artış yüzde 5, yine Türkiye’nin yüzde yüzünün üzerinde bir artış var. Aslında burara bütün Muş’un idarecilerinin müthiş bir başarısı var.” dedi.

Muş’u Türkiye’deki protestolu senet oranları ile kıyaslayan Hisarcıklıoğlu, “Şehrin ekonomisini gösteren en önemli rakamlardan bir tanesi de protestolu olan senetler, yani halk borcunu ödemeye alışkın mı değil mi? Yine bunlar Merkez Bankası verisidir. Buna baktığımızda Türkiye’de son 1 yılda protestolu olan senet artışı TL bazında yüzde 10, enflasyonla eşdeğer. Ama değerli Muşlu kardeşlerim, bu aslında Muş olarak bizim gurur tablomuz. Azalış protestolu olan senetlerde azalış tam yüzde 24, müthiş bir şey bu. Muşlu borcuna sadık, Muş’a malını ver, Muş’tan paranı alırsın kardeşim. Eğer Türkiye’de yüzde 10 artış var Muş’ta da yüzde 24 düşüş varsa borçlunun ne kadar borcuna sadık olduğunun en somut göstergesidir” dedi.
Muşluların şehirdeki bankalarda 493 milyon lirası olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Şimdi, Muşluların Muş bankalarındaki parası 493 milyon lira yani 500 milyon lira var bankalarda. En önemli gösterge burada batık kredi oranıdır. Türkiye’de batık kredi oranı yüzde 3, bir önceki yıla göre kıyasladığı zaman, Muş’taki artış yüzde 2.” diye konuştu.

“GELİN MUŞ’A KREDİ VERİN, KORKMAYIN”

Bankalara seslenerek Muş’a kredi verilmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, “Hani diyorlar ya bankalar doğuya bakmıyor diye. Ben buradan bütün bankalara sesleniyorum, Muşlular borcuna sadık. Türkiye’de yüzde 3 batırıyorsunuz Muş’ta yüzde 2 batırıyorsunuz. Türkiye’nin en iyi kredi performansı gösteren il Muş, gelin Muş’a kredi verin, korkmayın.” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmalardan sonra gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine, en çok istihdam sağlayan, en çok ihracat yapan, yılın girişimcisine, 40 yılını doldurmuş Muş TSO üyesine, Muş’un ilk ve tek bayan meclis üyesine ve en genç girişimciye ödülleri verildi.

Düzenlenen ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Defterdar Mustafa Yumuşak, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Muş, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ile iş adamları katıldı.