G20 toplantıları çerçevesinde dün katıldığı bir toplantıda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan övgüyle söz eden reel sektörün çatı kuruluşlarından TOBB'un Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı övdü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Ticaret Odası'nda, G20 üyelerinin think thank kurumlarını bir araya getiren Think 20’nin (T20) açılış toplantısına konuk oldu. Burada yaptığı konuşmada, think thank kurumlarının borçlanma sorununa duyarlı olması, fikir üretmesi temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan da övgü ile söz etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “2001 bunalımı sonrası ardı ardına hayat verdiği reform ile Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın başında olduğu ekonomi yönetimi ile kamu borcu ve enflasyon gibi sorunları kronikleşmiş bu sorunları 35-40 senelik bu sorunları aşabildik." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, ilaveten kredi faizlerinin inmesini talep etti.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar da açılış konuşmasında, think thank kurumlarının önemli rolü olduğunun altını çizdi. Çağlar, bu kurumların sayısının artması, önemli konular ele almasını önerdi.