İSTANBUL (AA) - Tofaş, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından verilen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri kapsamında "Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve 5R" projesiyle ödüle layık görüldü.

Tofaş açıklamasına göre, ÇEVKO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, İstanbul'da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin yarıştığı Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri töreninde Tofaş, Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları kategorisinde Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve 5R projesiyle ödül aldı.

Tofaş'ın ödülü, ÇEVKO Yönetim Kurulu Üyesi Muhteşem Edis tarafından Tofaş Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar'a takdim edildi. Burada bir konuşma yapan Karacar, toplumsal gelişim ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin, sürdürülebilir sanayi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sürdürülebilirlik kavramının temel taşlarından biri olan sıfır atık ve geri kazanım uygulamalarının yaygınlaştırılabilmesi için yalın ve proaktif bir metodoloji olan 5R metodolojisinin, uygulamaya başlayacak diğer şirketler için de bir fark yaratacağına inandıklarını belirten Karacar, şu ifadeleri kullandı:

"ÇEVKO'nun, işletmelerin sürdürülebilir bir hayat için daha fazla sorumluluk üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlemekte olduğu Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri'nde sürdürülebilir geri kazanım çalışmalarımızın ödüle layık görülmesinden ötürü mutluyuz.

Tofaş, aynı proje ile geçen ay yine değerli bir kurum olan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından da ödüle layık görülmüştü. Tofaş olarak tüm iş süreçlerimizi sürdürülebilirlik yaklaşımımız çerçevesinde şekillendirmek üzere çalışıyoruz. İnsana ve çevreye duyarlı ve daha verimli bir sistemi hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz."