Otomotiv sektörünün önde gelen şirketlerinden Tofaş’ın 2015 ilk 3 ayında 2 milyar 131 milyon lira satış geliri, 205,5 milyon net kar elde etti.


2014‘ün aynı dönemine göre satış geliri yüzde 27, net kar yüzde 53,3 arttı.



Tofaş‘ ın Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Maserati ve Ferrari markaları 23 bin 828 sattı. Bu markaların satışında yüzde 57 artış görüldü. Fiat Linea modeli 2015’in ilk 3ayında en çok rağbet gören taşıt olurken, Jeep satışları yüzde 414 artış elde etti.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Tofaş olarak yeni yatırımlarımızı hayata geçirmeye başladığımız 2015’te iç satışlar, ihracat ve kârlılık adına da başarılı bir tablo ortaya koyuyoruz. Toplam satışlarımızda artışın ardından gelirlerimizi ve kârımız arttırdık. 146 milyon dolar dış ticaret fazlası ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ettik. Son 2 senede açıkladığımız 1,5 milyar dolar değerinde yatırımlarımız kapsamında 2014’ün sonundan itibaren yeni taşıtlarımızı müşteriye sunmaya başladık. Geçen senenin sonunda ihracatına başladığımız, RAM markası altında ProMaster City model adıyla ABD ve Kanada‘ da satışına başlanan Yeni Doblò, orada büyük bir beğeniyle karşılandı ve öngörülenin ötesinde bir talep görüyor. Amerika ile aynı zamanda Türkiye ve Avrupa‘ da satışa sunulan Doblò’nun ardından çok önemli bir model tanıtacağız. 520 milyon dolar yatırım tutarıyla ortaya koyduğumuz yeni Sedan otomobilimizin dünya ön sunumunu 22-31 Mayıs tarihli İstanbul Autoshow’da yapacağız. Tofaş için büyük bir atılım dönemine girdik, 2016'da da yeni ürün ve hizmetlerimizi devreye almaya devam edeceğiz. Ülke ekonomisine, sektöre ve paydaşlarımıza yarattığımız değeri artırmak adına emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.”