Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Projesi kapsamında 8 Temmuz günü Kahramanmaraş'a gelen yer seçimi komisyonunun inceleme ve görüşmelerinden sonra ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) süreci başlatılarak önemli bir adım daha atılmış oldu. 

Bu kapsamda, geçtiğimiz hafta bina ve bina türü yapıların projelendirme safhasında gerekli olan zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesini sağlamak amacıyla bölgede başlatılan Gözlemsel Zemin Etüdü çalışmaları ile Tomsuklu OSB'nin ilk çalışmaları başlatılmış oldu. 

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve Yönetim Kurulu Üyeleri bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Tomsuklu OSB 1. Etap Projesinde finale yaklaşıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Kahramanmaraş olarak ortaya koyduğumuz ortak hareket ve üst düzey koordinasyonla Bu projede sona yaklaşıyoruz. Temmuz ayında yer seçimi komisyonunun ziyareti ile birlikte teknik çalışmalar hızlandı. Şu anda ÇED Raporu hazırlanıyor. Bugün de ilk kazma vurularak Gözlemsel Etüt Çalışmaları başladı. Kahramanmaraş 870 imalat sanayi firması, 6,1 milyar lira sanayi hasılası, 60 bin sanayi istihdamı ve 1 milyar dolar dış satımıyla bu projeyi sonuna kadar hak ediyor. Hedefimiz Kahramanmaraş'ın bu projelerle birlikte önümüzdeki on yılda 10 milyar dolar yatırım yaparak yılda 5 milyar dolar ihracat ve 15 milyar TL sanayi cirosuna erişerek Türkiye'de ilk 10'a girmesini sağlamak.”