Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü toplantısı sona erdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yarın komisyon heyetinin masaya teklifle geleceğini önceden paylaşıldığını belirterek, “Bu anlamda kamu görevlilerini tatmin edecek bir teklif beklediğimizi belirtmek isterim.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık yaptı. Görüşmede Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen de yer aldı.

Toplantı sonrasında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplu Sözleşme sürecinde görüşmelerde önemli bir noktaya gelindiğini ifade eden Yalçın, hizmet koluna ilişkin tekliflerinin komisyonlarda tasnif edildiğini söyledi. Konuların toplu sözleşme masasında taraflarla paylaşıldığını belirten Yalçın, “Süreçle masaya sunulan tekliflerin karar aşaması olacak. Genel toplu sözleşmeye ilişkin tekliflerimizin komisyon sürecine geçirilmesi ve o yüzden süreç bundan sonra genel toplu sözleşme tekliflerinin de topu sözleşme sürecine geçirilmesi. Hizmet kollarındaki tekliflerin de karar sürecine dönüşmesi şeklinde bundan sonra süreç işleyecek.” diye konuştu.

"KAMU GÖREVLİLERİNİ TATMİN EDECEK BİR TEKLİF BEKLİYORUZ"

Yarın komisyon heyetinin masaya teklifle geleceğini önceden paylaşıldığını aktaran Yalçın, “Bu anlamda kamu görevlilerini tatmin edecek bir teklif beklediğimizi belirtmek isterim.” dedi.

Yalçın, dün akşam saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan görüşmeler ile ilgili bilgiler vererek şöyle konuştu:

“Dün Başbakan ile bir araya geldik. 2016-2017 yıllarına ait kamu görevlilerin beklediği ve kamu görevlileri emeklilerinin beklediği iyileştirmeyi Başbakan’a aktararak Memur-Sen olarak 11 hizmet kolundan masaya taşıdığımız tekliflerin özetini sunarak Başbakan’ında bu konuda bilgi sahibi olmasını ve bu sürecin birincil anlamda karar verecek kişi olması nedeniyle bu süreçten bilgi sahibi olmasını sağlamış olduk. Başbakan dikkatle takip etti. Konuyu heyetleriyle müzakere ederek yarın bize birince teklifin bize sunulacağını belirtti.”