Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, toprak analizi yaptırma süresinin 30 Ekim 2015 Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirdi.

Bayraktar, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce toprak analizlerini yaptırmalarında fayda var.” dedi.

Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dâhil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğinin 27 Mayıs 2015 tarihinde yayımlandığı hatırlattı.

Şemsi Bayraktar, şunları kaydetti: “Bu tebliğe göre gübre ve toprak analizi desteğinden desteklemelerden yararlanmak için çiftçilerin, toprak analizini 1 Eylül 2015 tarihine kadar yaptırmaları gerekiyordu. Ancak çeşitli sebeplerle toprak analizlerini yaptıramayan çiftçilerin mağdur olmamaları için birliğimiz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız arasında yapılan yazışma ve görüşmeler neticesinde, bakanlığımız tarafından talebimiz yerinde görülerek tebliğde değişikliğe gidildi. Toprak analizi yaptırma süresi 30 Ekim 2015 tarihine kadar uzatıldı.

Gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin, 30 Ekim 2015 gününe kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizlerini yaptırmaları gerekiyor. Çiftçilerimiz son günü beklemesin, bir an önce toprak analizlerini yaptırsınlar. Aksi takdirde gübre ve toprak analiz desteklerinden faydalanamazlar.”