Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl için mısır müdahale alım fiyatını ton başına 725 lira, 2016 Ocak ayı satış fiyatını ise 825 lira olarak belirledi.

Ofisten yapılan yazılı açıklamada geçen yıl 5,95 milyon ton olan mısır üretiminin bu yıl yüzde 5,9 artış göstererek 6,3 milyon tonu bulacağı ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek mısır rekoltesinin beklendiği kaydedildi.

TMO müdahale alım fiyatını açıklanmadan önce hasat eden ve depo imkanı bulunmayan üreticilere depolama imkanı sağlamak amacıyla 20 Ağustostan itibaren taahhütname karşılığı mısır alımlarına başlandığını belirtti. Bugüne kadar toplam 54 bin 254 ton taahhütname karşılığı mısır alımı gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, yarın itibariyle de peşin ve emanet mısır alımlarına başlanacağı dile getirildi.

Bu yıl için mısır müdahale alım fiyatının ton başına 725 lira şeklinde belirlendiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ton başına 725 lira olarak belirlenen müdahale alım fiyatı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ton başına verilen 55,4 lira prim ve diğer desteklerle birlikte 780 liraya yükselmektedir. Açıklanan bu fiyatla üretici maliyete göre, yüzde 70 oranında, ton başına 311 lira kar elde etmiş olacak. Piyasa gereklilikleri dikkate alınarak TMO'nun 2016 yılı Ocak ayından itibaren uygulayacağı satış fiyatının da açıklanması gerekli görülmüştür. TMO, mısırın 2016 yılı Ocak ayı satış fiyatını ton başına 825 lira olarak belirlemiştir. TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerimizin alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için; ÇKS bilgilerini güncellemeleri, Randevularını mutlaka almaları,Ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri, Anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, gerekmektedir. Anlaşmalı bankalar: Ziraat Bankası, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Denizbank, TEB, Albaraka Türk, Finansbank. Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden ve TMO iş yerlerinden alabileceklerdir.’’