Torbalı Ticaret Odası, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapıp işçi-ile patronu buluşturmak için harekete geçti. Bu yıl ikincisi düzenleyecek 'Kariyer Günleri' kapsamında 'Mesleki tanıtım fuarı' açılacak.

İlçedeki okullar, 12 Mayıs Salı günü Belediye Kültür Merkezi'nde kurulacak fuarda eğitimlerini verdiği mesleklerle ilgili stand açıp tanıtım yapacak. Sanayi kuruluşu ve fabrikalar da faaliyet alanlarını tanıtacak. Ayrıca Hanif Pehlivanoğlu, Sepiciler AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Talip Sepici ve Volkan İtfaiye'nin patronu İsa Tecim öğrencilere başarı hikâyelerini anlatacak.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve Mesleki Eğitim Direktörü İhsan Ergin projeyi tanıttı. Kurum yetkilileri, bu organizasyon ile iş arayanların cazip meslekleri tanıtıma imkânı bulacağını, işverenlerin ise ilçedekiokullarda hangi alanlarda eğitim verildiğini yakından görme imkânı bulacağını ifade etti.

45 fabrikanın stand açacağı fuarın Torbalı'da işsizlikle mücadelede önemli bir adım olduğunu söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, "İşsizlerin fabrika kapılarında sıra beklediği, iş istediği bir ilçe olmak istemiyoruz. Fabrikalarımızla el ele verip işsizlerin ayağına gidiyoruz. " dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin kısa süre iş bulması bakımından ilçedeki işverenlere buluşmayı çok önemsediklerini belirtti.

İŞKUR Müdürü Mustafa Şimşek ise, "Yıllardır ilçedeki işsizlerle, işçi arayan işverenleri biraya getirmek için çabalıyoruz. Bu organizasyon ile hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm iş arayan arkadaşlarımızı 45 firmanın stand açacağı fuarımıza bekliyoruz." diye konuştu.