Şirket açıklamasına göre, Toyota, TEOG sınavlarının yapılacağı 23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe günlerinde sürücüleri bir kez daha trafikte korna çalmayarak sessizliğe davet ediyor.

Korna Çalma Huzurumu Çalma sosyal sorumluluk projesi kapsamında üniversite sınavlarının ve TEOG sınavlarının yapılacağı günler için 'kornasız gün' çağrısı yapan Toyota'nın bu projesi kamuoyundan da büyük destek görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da destek verdiği proje kapsamında daha önce de yapılan tüm çalışmalar ile toplumun genelinde farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Bir çevre sorunu olarak görülen ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin yanında, toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğunun altının çizildiği Korna Çalma Huzurumu Çalma sosyal sorumluluk projesini Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Eskişehir büyükşehir belediyeleri ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başta olmak üzere çok sayıda kurum destekliyor.