Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Türkiye’de traktör satışlarının 2011 yılında yakalanan 61 bin adet rekoruna koştuğunu söyledi.

Bursa Tarım Fuarı’nda Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan İrfan Özdemir, Türk Traktör’ün Türk çiftçisine değer oluşturmaya devam ettiğini dile getirdi. Türkiye’de satılan iki traktörden bir tanesinin Türk Traktör imzalı olduğunu ve New Holland markasının lider konumda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, 130’dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Bu yılın üreticiler için verimli bir yıl olduğunu vurgulayan Özdemir, “Geçen yıla göre yağışlar yüzde 42 arttı. Artan yağışlar verimlilikte de rekor getirdi. Buğdayda, arpa da birçok ürende verimlilik arttı. Sadece verimlilik değil gıda fiyatları da fena olmadığı için bu yıl çiftçimiz için kazançlı bir yıl oldu. Türk Traktör de bu bereketten nasiplendi.” diye konuştu.

“TRAKTÖR SATIŞLARI 7 AYDA YÜZDE 20 BÜYÜDÜ”

Özdemir, traktör satışları konusunda şu bilgileri verdi: “Bu yılın ilk 7 ayında Türkiye’de traktör satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüdü. Türk Traktör de bu büyümeden nasibini aldı. Güzel bir yıl oldu. Geçen yıl Türkiye’de traktör pazarında 59 bin 500 traktör satıldı. Biraz önce saydığımı nedenlerden dolayı pazarın bu yıl yüzde 20 büyüdüğünü söyledim. Yılsonu itibariyle de rekor bir yıl olacak gibi görünüyor. Geçen yılın üzerine çıkacak gibi görünüyor. Geçmişteki rekor, 2011 yılında 61 bin adet traktör satılmıştı. Bu yılda bu rekor yakalanacak, egale edilecek, geçen yılın üzerine çıkılacak gibi duruyor.”

“TÜRKİYE’DE SATILAN TRAKTÖRLERİN YÜZDE 15’İ BAHÇECİLİKR SEGMETİNDE”

Bahçecilik sektörünün gittikçe büyüdüğüne dikkat çeken Özdemir, “Şuanda Türkiye’de satılan traktörlerin yüzde 15’i bahçecilik segmentinde satılıyor. Bahçecilik tarımı, göreceli olarak getirisi kazancı tarlı bitkilerine göre daha yüksek. Bir de bodur ve yarı bodur bahçecilik, meyvecilik artıyor. Bu bodur ve yarı bodur bahçecilik de daha ideal ölçülere sahip traktörler gerektiriyor. Biz de bu gelişmeyi ve çiftçilerimizin ihtiyacını dikkate alarak yerli traktörümüzü tasarladık, geliştirdik ve çiftçilerimizin hizmetine sunduk.” şeklinde konuştu.