Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) 54. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Enstitü'nün başkanlığına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegelerinden Sebahattin Korkmaz seçildi.
Genel Kurul’da TSE’nin 2014 yılı faaliyetleri ile kesin hesabının ve yönetim kurulunun ibrası gerçekleşti, 2014 yılı denetleme kurulu raporu takdim edildi ve 2015 yılı bütçesi hakkında bilgi verildi. Ardından başkan ve yönetim kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Buna göre TSE’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na TOBB Delegesi Sebahattin Korkmaz seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegeleri Muhsin Dere ve Recep Kemal Akyürek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı delegesi Yusuf Yazar, YÖK delegesi Doç. Dr. Hasan Okuyucu getirildi.

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı delegesi İsmail Gerim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı delegesi Recep Yüksel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegesi Muhammed Aydın ve YÖK Delegesi Prof. Dr. Mahmut Özer seçildi.

Ayrıca Teknik Kurul üyelikleri için de seçim yapıldı. TSE Teknik Kurulu üyeleri;
Başbakanlık delegesi Doç. Dr. Uğur Ünal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegesi Muhammed Aydın, Ekonomi Bakanlığı delegesi M. Süleyman Beşli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı delegesi Cenap Aşçı, Kalkınma Bakanlığı delegesi Yılmaz Tuna, TOBB delegeleri Derviş Esatbeyoğlu, Erkan Acar, Yasin Tekin, YÖK delegeleri Prof. Dr. Osman İpek, Prof. Dr. Tuğba Yelken ve Prof. Dr. Mahmut Özer oldu.

TSE Genel Kurulu, Başbakanlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Genelkurmay, Sayıştay, TÜBİTAK, KOSGEB, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, TÜRKAK, YÖK ve TOBB temsilcilerinin bulunduğu 46 delegeden oluşuyor.