Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nda yönetim kurulu üyeleri ile meclis başkanına odanın antetli kağıdına 'AKP Milletvekili aday adayı Selçuk Polat'ı milletvekili görmek istiyoruz' yazılarak imzalanmasına tepki gösteren Oda Başkanı Muhittin Kalbul, "Hiçbir siyasi şahsın enstrümanı olmayacağız" diyerek Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği ve Meclis Üyeliği’nden istifa etti.

İstifasıyla ilgili basın açıklaması yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhittin Kalbur, "Bizler seçilirken, üyelerimizden oy isterken 'Hiçbir siyasi şahsın enstrümanı olmayacağız' söylemiyle görev talep etmiş ve üyelerimizin bize verdiği destekle odamız yönetimine seçilmiştik. Ne yazık ki istifa eden eski başkan lehine Odamız Yönetim Kurulu Üyeleri ve Odamız Meclis Başkanı’na odamız antetli kağıdına Selçuk Polat’ın 'AK Parti’de milletvekili görmek istiyoruz' diye imzalatılmıştır. Şahsım bu imzaların geri çekilmesinin gerektiği, odamız adına böyle bir yazının yazılamayacağını talep etmiş ve imza sahipleri imzalarını geri çekmediğinden dolayı iş bu istifa kararını almış bulunmaktayım." dedi.

"Bu istifa, artık bu şehirde yeni bir diriliş ve dik duruşun miladı olacaktır" diyen Kalbur, "Kendini Erzincan sevdalısı olarak gösteren, tulum peyniri bidonları ve üzüm kasaları arkasına saklanan; ne verdiniz Erzincan’a denildiğinde 'Erzincan doğasıyla tarihiyle doğunun incisidir… gibi' beylik cümlelerden birini söyleyen insanlar maalesef hak etmediği daha ulvi makamlara talip olarak Erzincan Ticaret Odası’nı sıçrama tahtası olarak göremeyecektir." ifadelerini kullandı.

İstifasının gerçekten ticaret ve yatırım yapanlar ile boş nutuk atan ve dalkavukluk yapanların ortaya çıkmasını sağlayacağını belirten Kalbur istifa gerekçesini şöyle aktardı: "Mevcut ticaret odası yönetimi siyasallaştığı, birileri tarafından sevk ve idare edilmeye başlandığı, şehrin çıkarları değil kişilerin çıkarları öncelendiği, şaibe, kumpas ve kirli oyunlar ile bu kurumun kirletilmeye çalışıldığını müşahede ettiğimden dolayı istifa etmiş bulunuyorum. Bugün itibari ile tek bir aday adayı şahsın lehine 'siyasi enstrüman' olunduğuna şahit olduğumdan dolayı Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği ve Meclis Üyeliği’nden istifa etmiş bulunmaktayım. Tüm kamuoyuna saygıyla sunarım.”