Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nca ortak hazırlanan 'İş’te Ben Projesi' kapsamında ilçelerde lise öğrencilerine yönelik girişimcilik seminerleri devam ediyor. Samsun Kadın Girişimciler Kurulu, program kapsamında Vezirköprü Köprülüler Anadolu Lisesi öğrencilerine girişimcilik eğitimi verdi.

Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik, Vezirköprü Köprülüler Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine, girişimcilik konusunda tecrübelerini paylaştı. Kendi başarılarından örnek vererek konuşmasını sürdüren Dr. Hatice Gülay Atik, öğrencilere başarılı olma konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Girişimci insanların sosyal çevreleri ve yönleriyle, diyaloglarıyla, cesur insanlar olduğunu belirten Atik, "Ülkemiz, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve değişen vizyonuyla, yeni girişimler için çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Sizler de iyi bir girişimci olabilirsiniz. Bu donanımlara hepinizin sahip olduğunuza inanıyorum. Yeter ki bir yerden başlayın. Önce eğitimlerinizi tamamlayın. Eğitimlerinizi tamamlarken de araştırıcı, geliştirici ve yaratıcı olun. Tatillerden olsun, üniversite okurken olsun saatlik de olsa bir işte çalışın ve tecrübe kazanın. Mutlaka yabancı bir dil öğrenin. Kendinize güvenin. Hayatınızda mutlaka elinize bir fırsat geçecektir ve bu fırsatları iyi değerlendirin. Ve dünyadan ve ülkenizden haberdar olmak için sürekli araştırın ve okuyun. Bilgiye ulaşmak artık zor değil. Teknolojik gelişmeleri takip ve sürekli öğrenmeye çalışın." tavsiyelerinde bulundu.

ATİK’TEN KIZ ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI

Özellikle kız öğrencilere seslenen Atik, "Türkiye'nin geleceğinde kadınların girişimciler olarak çok önemli bir güce sahip olduklarına inanıyoruz. Öncelikle bir hedef belirlemek, bu hedefe ulaşacak yolu çizmek, zamanı iyi değerlendirmek ve risk almayı bilmek gerekiyor. Toplumda başarılı bireyler olmak istiyorsanız daha çok çalışmalısınız ve en önemlisi asla pes etmemelisiniz. Yaptığınız işi iyi sevmelisiniz. Hayatınızda önünüze çeşitli engeller ve sorunlar çıkacaktır. Ama inancınızı yitirmemelisiniz. Karşılaşacağınız tüm zorluklara rağmen başarılı bir çalışan, yönetici, iş kadını ve iyi bir anne olabilirsiniz. Azimle her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Ben bugün burada sizlerin gözünde bu azmi gördüm. Yeter ki sizler isteyin. Siz inanıp, istedikten sonra aşamayacağınız engel yoktur." dedi.

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, seminer sonrası Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Fişekçi’yi makamında ziyaret ederek, yürüttükleri projeler ve çalışmalar hakkında bilgilendirdi.