Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlere ek vergi getirilmesinden ekonominin olumsuz etkileneceğini açıkladı. Bilgi ve iletişim sektörünün milli gelir içindeki payının artmasının ülke ekonomisinin büyümesine yaklaşık 1,6’lık bir çarpan etkisi ile fayda sağladığına dikkat çeken Dernek, bilişim sektörü üzerindeki vergilerin artırılarak değil, özellikle yerli üretime ve ihracata yönelik desteklerin ve teşviklerin arttırılarak sektörün büyümesinin sağlanmasının gerektiğini, böylece vergi gelirlerinin de artacağını kaydetti.

TÜBİSAD tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Türkiye'de bilişim ve iletişim teknolojileri sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birinin, sektörde uygulanan ağır vergi yükü olduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

"TÜBİSAD, bilişim sektöründe özellikle yazılım ve katma değerli bilişim ürünleri üretiminde yerli üretimin önemine inanmakta ve bunu her platformda desteklemektedir. Bu ek vergilendirmeye dayalı koruyucu tedbirlerin ve politikaların terk edilmesi ve bunun yerine sektörün gelişmesini sağlayacak önlemlerin alınması için tüm ilgili aktörlere çağrı yapmaktadır. Bu kapsamda TUBİSAD bilişim sektörü üzerindeki vergilerin artırılarak değil, özellikle yerli üretime ve ihracata yönelik desteklerin ve teşviklerin arttırılarak sektörün büyümesinin sağlanması ve bu yolla gelişen sektörün yeni iş alanları ve potansiyeller yaratarak vergi gelirlerini arttıracağı inancını taşımaktadır."