Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun milletvekili adayı Şaban Sevinç, çiftçinin AK Partili tüccarlar tarafından sömürüldüğünü iddia ederek, ''Oynanan oyunların farkındayız ve hesabını soracağız.'' dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Sevinç, ziyaret ettiği köylerde çiftçilerin sorunlarını dinliyor, çözümlerini anlatıyor. Çiftçilerin tüccarlar tarafın sömürüldüğünü öne süren Sevinç, "AKP Bafra ilçe yönetiminde çeltik tüccarları var. Samsun il ve diğer ilçe yönetimlerinde de aynı düzen kurulmuş. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin devreye girip köylüden çeltik almasını onlar mı engelliyor? Ofis kapalı olunca köylümüzün çeltiğini ucuza kapatıyorlar. Köylüden ucuz fiyata çeltiği topladıktan sonra da Ofisi devreye sokup yüksek fiyatla satıyorlar. Aynı sömürü düzeni Çarşamba yöremizde de fındık için kurulmuş. Karşılığında da bu tüccar arkadaşlar AKP'yi finanse ediyorlar. AKP milletvekilleri ile Bakan Çağatay Kılıç da köylünün bu şekilde sömürülmesine göz yumuyor. AKP'lilerle bazı tüccarlar, köylünün emeği üzerinden saadet zinciri kurmuş." diye konuştu.

"BU SAADET ZİNCİRİNİ KIRACAĞIZ"

Sevinç, ''Ayıp, yazık günah köylümüze. Onlar haksız kazançla sefa sürerken çeltik ve fındık üreticileri, köylüler borç batağına saplanmış. Hiç mi merhamet duyguları yok? Mazlumun sırtından kazandıklarına helal diyebiliyorlar mı? Hiç korkmayın köylü kardeşlerim, size oynanan bu oyunun farkındayız, hepsinin hesabını soracağız." şeklinde konuştu.

"KÖYLÜNÜN KADERİ EZİLMEK DEĞİL''

Sevinç, gittiği bir köyde bir çiftçinin "Siz dert etmeyin vekilim, kim doğru kim yanlış farkındayız artık. Söylediğiniz sözlere katılıyoruz. Yıllardır sırtımızdan geçindiler, köylünün kaderi ezilmek." demesi üzerine de şunları söyledi: "Köylünün kaderi ezilmek değil. Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi sizler bu milletin efendisisiniz. Hiç merak etmeyin bu düzeni bozacağız, bu kirli oyunları sonlandıracağız. Köyünde çiftçilik yapan kardeşim de, emeklimiz de, öğrencimiz de artık daha rahat bir yaşam sürecek. Bizim görevimiz sizlerin vekili olarak hakkınızı savunmak olacak, sizin hakkınızı savunmazsak milletvekilliği bize haram olsun."

Öte yandan Şaban Sevinç, 27 Ekim Salı günü 20.15'te Samanyolu Haber'de Samsun gündemini değerlendirecek.