Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan bombalı saldırıyı kınadı. Çuhacı, ülkenin huzurunu bozmaya, devletin birlik ve beraberliğini sarsmaya yönelik bu tür eylemler karşısında Türkiye’yi, tüm renkleriyle yediden yetmişe bütün Türk ulusunu birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı.

Stratejik bir noktada bulunan Türkiye’nin çevresindeki karışıklıklardan etkilenmeden bugünlere geldiğini, yaşanan tüm olumsuzluklara karşın ulusça dimdik ayakta durduğuna işaret eden Çuhacı, şunları belirtti:

“Türkiye, çevresindeki tüm siyasi karışıklıklara, çevremizde yaşanan savaşa rağmen birlik beraberliğini, dirliğini korumayı başarabildi. Bölge olarak şu anda kritik bir eşikten geçiyoruz. Bizim birliğimizi kıskanan bazı güç odakları ülkemizin huzurunu kaçıracak eylemler gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede yaşanan bu elim olayı esefle kınıyoruz. Türk vatandaşlarını, olayda hayatını kaybeden Türkiyemizin geleceği ve gençlerimizin ve tüm vefat eden vatandaşlarımızın her daim olduğu gibi birlik ve beraberliğini korumaya, yaşanan olayın yaralarını da kardeşçe birlikte sarmaya davet ediyorum. Bölge halkının da olası provakasyonlardan uzak durup bölgede huzurun tahsis edilmesine katkı sağlamaları konusunda daha bir hassas davranacağına inanıyorum. Öncelikle bölge halkına, kayıp yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralıların ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz.”