Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre toplam kırmızı et üretimi 2015 yılı birinci çeyrek döneminde 210 bin 475 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 47,7 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 arttı.

Sığır eti üretimi 184 bin 511 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 47,7 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 arttı. Koyun eti üretimi 18 bin 90 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 50,5 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 arttı.