Kayseri Ticaret Odası (KTO) eski Başkanı Hasan Ali Kilci, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ülke ile ilgili yaptığı yanlış hesaplamalarla insanları aldattığını ifade ederek, “Örneğin ülkemizdeki yeni açıklanan işsizlik oranı yüzde 10.9. Ancak gerçek anlamda yapılan başka bir hesaplama ile işsizlik oranı yüzde 16,4. Ülkemizdeki üniversite mezunlarının yüzde 30’u işsiz. Maalesef Türkiye ekonomisi şuan iflas etmiş ve patlamak üzeredir” dedi.

KTO eski Başkanı Hasan Ali Kilci, MHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. MHP İl Başkanlığı’ndaki başvuru sırasında açıklamada bulunan Kilci, ülke ekonomisinin geldiği noktanın acı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisi iflas etti. Türkiye’nin rakamlarını açıklayan TÜİK yanlış hesaplama yöntemleriyle halkımızı aldatıyor. İşsizlik rakamları ortada. Bir başka yöntemle hazırlanan istatistiklere göre ülkemizde işsizlik yüzde 16.4’tür. Üniversite mezunu işsizlerimizin oranı yüzde 30’larda. Büyük bir sıkıntı var. Türkiye’de insanımızın açlık sınırında olanların sayısı her geçen gün artıyor. Açlık sınırı rakamlara yüzde 30’lara dayanıyor. 4 kişilik bir ailenin bir aylık gideri bin 300 liradır. Resmi rakamdır bu. Yoksulluk sınırı ile ilgili rakamlar ortada. 3 bin 600 liradır. Yoksulluk sınırındaki insanımızın oranı ise yüzde 40’tır.”

Kilci, “Kendi kendimize sorumluluk ve mesuliyetimizin arttığını düşünmeliyiz” diyerek, ekonomideki gelişmeleri şöyle anlattı; “Yalancının mumu yatsıya kadar yanacak. Çünkü onların yaptıkları bütün hesaplama yöntemleri vatandaşımızı ve milletimizi aldatmaktadır. Emeklimiz, işçimiz, memurumuz, dul ve yetimlerimizin perişan hallerini görüyoruz. Takip ediyor ve üzülüyoruz. Bunların verdikleri sosyal yardımlaşma fonundan, yani bizim paralarımızdan aktardıkları 30 milyar liralık yardımlar iyi idrak edilmelidir. Biz bu yardımları vermemiz gerekiyor. 40 milyar lira olabilir. Çünkü ihtiyaç sahibi insan sayımız çok fazladır.”