GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Ayakkabı, Terlik, Deri, Plastik Ürünleri İmalat ve Ticareti Meslek Grubu, vatandaşları ithal ayakkabı kullanımı konusunda uyardı. 

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, yazılı açıklamasında, geçen yılın son günlerinde gündeme gelen güvensiz ürünlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yıl boyu yaptığı denetimlerde binlerce ürünün denetlendiğini hatırlatan Göçer, güvensiz ürünlerin tamamının ithal olduğunun tespit edildiğini anımsattı.

Yerli ürünlerin daha güvenilir olduğuna işaret eden Göçer, şöyle devam etti:

"Gaziantep, Türkiye'nin önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biridir. Burada hazırlanan ayakkabılar, dünyanın dört bir tarafına gönderiliyor. Bugüne kadar olumsuz bir eleştiri ile karşılaşmayan sektör temsilcileri, 7'den 70'e herkesin rahatça kullanabileceği gayet şık ayakkabı üretimi için ter döküyor. Estetik ve şıklığa özen gösteren üreticilerimiz, her yıl birbirinden farklı modelleri piyasaya sunuyor. Böylesine zengin yerli üretimler varken ithal ürünlerden uzak durulması gerektiğine inanıyoruz. Vatandaşların yerli üretim ayakkabıları kullanmasını istiyoruz."