Türkoğlu Belediyesi, Kaymakamlık ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türkoğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile ''Tükettiğimi Üretiyorum'' adlı proje hazırlandı.
     Proje ile yapacakları işleri önceden belirten ve belediyeye müracaat eden ailelerin talepleri değerlendirilerek yeni iş sahaları oluşturulması hedefleniyor.
     Söz konusu proje kapsamında Hatice Avşar adlı kadının evinin bahçesine sera kuruldu. Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, aileyi ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     ''Halka efendilik değil, hizmet etmek'' anlayışı ile yola çıktıklarını ifade eden Taşhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmayla ailelerin piyasadaki ürünleri daha az masrafla elde edeceğini belirtti. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bu işe yönelmelerini arzu ettiklerini aktaran Taşhan, şunları kaydetti:
     ''Belediye bünyesinde hizmet veren 'Beyaz Masa' aracılığı ile gelen talepleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Burada esas gayemiz üretime yönelik bir şeyler yapabilmek. Baktığınız zaman ilçemizdeki müstakil evlerin büyük bölümünün bahçesi de var. İklim şartları seracılığa müsait. Dolayısıyla üniversitemiz ve Kaymakamlıktan da destek alarak üretimi teşvik etmek istiyoruz.''
     Taşhan, kendilerine gelen talepleri bundan sonra da en iyi şekilde değerlendirerek iş alanları oluşturmaya devam edeceklerini vurguladı.
     KSÜ Türkoğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Çağatay Tanrıverdi ise projeye teknik anlamda destek olduklarını ifade etti. Tanrıverdi, dar gelirli ailelerin ''balık yemeye değil, tutmaya'' teşvik edildiğini hatırlatarak, özellikle kırsal kesimdeki ailelere bu tür gelir getirici çalışmalar yapılarak destek olunmasının önemine değindi.
     Hatice Avşar ise, bundan sonra kimseye muhtaç olmadan evinde üretim yapmaya başlayacağını anlattı.