Şanlıurfa Suruç’ta ölümlere ve yaralanmalara neden olan saldırıya bir tepki de Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’ndan (TÜMTİS) geldi. Sendika güvenlik önlemlerinin alınmamasının katliamlara davetiye çıkardığını belirtti.


TÜMTİS’ten Suruç saldırısı ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:





“Urfa’nın Suruç ilçesinde tamamen insani amaçlarla bulunan gençlere yönelik gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda 32 insanımızın ölümü, onlarcasının yaralanması bizleri derinden üzmüştür. Siyasal iktidarın uzunca bir süredir sürdürdüğü yanlış dış politikası nedeniyle ülkemiz adım adım kaos ve kargaşa ortamına çekilmiş bulunmaktadır. Siyasal iktidarın, Suriye ve Ortadoğu politikası nedeniyle ülkemizin vahşet örgütünün barınma merkezi ve lojistik üssü haline getirilmesi ve yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması katliamlara adeta davetiye çıkarmıştır. Adana’da, Reyhanlı’da ve Diyarbakır’da yaşanan kanlı saldırıların bir benzeri Suruç’ta gerçekleştirilmiştir. Irak’ta Pazar yerinde bir defada 120’den fazla insanın ölümüne neden olan, son bir haftada gerçekleştirdiği bu tür vahşi saldırılarla yüzlerce insanın parçalanarak ölümüne sebep olan katliam örgütü IŞİD’i ve bu örgüte silah ve para vererek destekleyen, göz yuman, olanak sağlayan bütün güçleri şiddetle kınıyoruz.
Bölge halkıyla dayanışmak için yola çıkan çoğunluğu genç ve üniversite öğrencisi olan insanlarımıza yönelik bu saldırı tüm insanlığa, demokrasiye ve halkların kardeşliğine yapılmış bir saldırıdır.
Tüm emekçileri bu acı karşısında dayanışmaya çağırıyoruz. Suruç’taki kanlı saldırıda yaşamını yitiren gençlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. “