Tunceli'ye 10 kilometre mesafede, Kocakoç köyü sınırları içerisinde bulunan Sinan-Pah Kalesi bölgesine yapılmak istenen taş ocağına tepki gösteren köylüler iş makinelerinin önünde oturma eylemi yaparak basın açıklaması gerçekleştirdi. Köylülerin iş makinelerini çalıştırmaması üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri vatandaşlarla bir süre tartıştı. İş makinelerinin çalışmayı sonlandıracağını belirtmesi üzerine basın açıklaması gerçekleştiren vatandaşlar, taş ocağı işletmecisi Zülfü Doğan’nın mahkeme kararını beklemeden taş ocağı çalıştırmasını hukuksuzluk olarak nitelendirdi.
Taşocağı kırma ve eleme tesislerinin faaliyete geçmesiyle, köylerinde büyük bir çevresel yıkıma neden olacağını savunan Abdullah Güler, “Yapılacak olan taş ocağı işletmesiyle bağ, bahçe ve tarlalar ile arıcılık ve hayvancılık yapılan meralarının yok olacak. Bölgemizde yapılmak istenen baraj ve hes projelerinin ardından taş ocakları sayısı da artmaya başladı.Bu tür çalışmalar bölgede çevrede ve insan üzerinde yıkıcı bir duruma neden olacaktır.Taş ocağının faaliyete geçmemesi için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.” dedi.
Köylere yakın bir mesafede yapılmak istenen taş ocağı tesisi ile köylerin ve canlıların tehlike altına gireceğini dile getiren Sinan Yıldırım ise, “ Bizler bu topraklarda yaşıyoruz.Kar uğruna bazı insanlar gelip köyümüzde taş ocağı kuruyor.Bu taş ocağının kurulacağı yerlerde atalarımızın mezarları var. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu. Olay yerine gelen jandarma ile bir süre tartışan grup, iş makinelerinin taş ocağından ayrılmasıyla dağıldı.